Ilmastosta ja ilmastoinnista

Uusimmat Keskustelu Yleistä Esittele itsesi? Samuel susirajan takaa Ilmastosta ja ilmastoinnista

LINKKI

samujose
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2008
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 25
Taiju kirjoitti:

Millaiset ilmat muuten siellä rajan tuntumassa on vuodenaikojen mukaan? Olen aina ollut kiinnostunut sinun naapurimaasta Portugalista ja sen kulttuurista (runoilija Fernando Pessoa, jota olen epätoivoisesti yrittänyt löytää suomenkielisenä)

Omakohtaista kokemusta ilmastosta eri vuodenaikoina ei minulla vielä luonnollisestikaan ole, kun olen ollut täällä vasta pari kuukautta, mutta väittävät Extremaduran olevan kuuma kesällä ja kylmä talvella. Lämmintä on täällä kyllä riittänyt, mutta se on mukavan kuivaa ja ilma on helppo hengittää. Toisin kuin esimerkiksi Teksasissa, jossa hikoilin taukoamatta koko ajan ja oli vaikea hengittää.

Kutsunkin Extremaduraa tupakoitsijan paratiisiksi! Ystäväni Enriquen kanssa pohdittiin että täkäläinen ilmasto voi olla omiaan astmaatikoille, tämä tulee testattavaksi kun kohtalaisen vaikeaa astmaa sairastava ystäväni saapuu visiitille.

Minä olen suomalaisena tulkinnut asian niin, että täällä on selkeämmin erottuvat vuodenajat esimerkiksi Málagaan verrattuna ja se kylmä ei niin kovin kylmää ole Lontoon luihin ja ytimiin menevän kostean kylmyyden jälkeen. Vähän niinkuin vertaisi Helsingin kylmää Ivalon kylmään.

Vuoristokylissä sataa lunta talvella, mutta täällä Cáceresin kulmilla ei pitäisi. Lämpötilaerot Cáceresin ja Casar de Cáceresin välillä on samanlaiset kuin Rondan (ylempänä) ja Málagan välillä.

Unelmani perinteisestä paksuseinäisestä extremaduralaisesta talosta perustuu esi-isien viisauteen: paksut seinät pitävät talot viileinä kesällä ja lämpiminä talvella. Minä kun en niin kovasti koneellisesta ilmastoinnista pidä.

Portugalissa en ole koskaan käynyt, mutta suunnitelmissa on päivä rannalla, Portugali kun on aivan tuossa ”kulman takana”….