Ilmasto

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mille
mille Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.07.2006
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 632

Jos asuinpaikkaa etsii pelkästään ilmaston vuoksi kannattaa huomioida netistä löytyvien tilastojen lisäksi ihan paikkakohtainen mikroilmasto. Se saattaa olla tyystin erilainen jo muutaman kilometrin päässä jostain havaintopaikasta. Tästä esimerkkinä oma kylämme. Meillä on tällähetkellä ilman lämpötila varjossa +31,8, mutta jo n.5 km sisämaahan päin ajettaessa on 4-5 astetta enemmän. Talvella se on päinvastoin, sisämaassa on kylmempää kuin rannikolla. Suomalaiset tuntevat paremmin esim. Fuengirolan ja Mijas pueblon eron lämpötiloissa. Talvella Fuengirolassa voi olla joskus t-paita päällä, mutta Mijaksessa ylhäällä tarvitaan takkia päälle. Vaikka linnuntietä matkaa ei ole paljon.

Edellä on jo kehuttu Tenerifen Puerto de la Cruzia. Se on minunkin mielestä erittäin suositeltava asuinpaikka. Toinen on Gran Canarian Las Palmas. Jos sadetta pelkää, niin siellä sitten Puerto Cruziin, missä ei tosin ole muita kuin niitä turistin…

Manner-Espanjasta rannikot tunnen Portugalin rajalta Ranskan rajalle etelässä. Pohjoisrantoja Atlantilla en tunne, mutta jos ilmaston perusteella paikkaa haet niin tv:n jokailtainen säätiedotus riittää sadeinfoksi. Sitä riittää siellä. Eteläpuolen rannikoista paras ilmasto on Costa de la Luzilla. Eniten aurinkotunteja vuodessa, keskilämpötilat paremmat kuin Välimeren puolella ja sadettakin alle 500mm/vuosi. Tervetuloa !