Ilman marinoita …

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat PULINABOXI 23 Ilman marinoita …

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Nou marinaaa…

Hyvin marinoituneet boquerones al vinagre … ilman marinoita en voi Espanjaa ajatella, aina tulee jotakin hyvää kaivattavaa mieleen. Voit siten Marina olla ihan tasan varma siitä, että täällä pysyn edes turistina ja onhan mulla edelleen residentin status siellä ja pelkästään turistin täällä. Aika näyttää miten homma muuttuu, mutta tuntuu kyllä siltä että tänne juuttuu.

Lumesta ei tietoakaan, lämpötila tänään pihan varjossa 33 astetta. Päivällä hieman ripotteli justiinsa siihen aikaan, kun pörhällettiin motskarilla markkinoille ostamaan tuoretta kanaa sekä erilaisia rehuja ja hedelmiä, joilla prinsessa sanoo pitävänsä mua itseäni nuoremman miehen kuntoisena.

Se on vain silleen, että kun elämä sujuu ihan erilaisessa ympäristössä, niin ainakin tämmöinen sopeutumishaluinen tyyppi pyrkii samaistumaan siihen – ja siinä myös lienee syy siihen, miksi monet Suomessa asuvat tuntevat espanjansuomalaisten (niiden jotka asuvat vakituisesti ja mukautuvat paikalliseen elämään pitämättä mekkalaa siitä, milloin tultiin kotomaasta ja milloin taas lennetään takaisin) vieraantuneen melko espanjalaisiksi (jolloin eivät jaksa aina ymmärtää niitä kummallisuuksia, jotka ovat Suomessa asuville pakollisia itsestäänselvyyksiä).

Teinkö nyt itseni riittävän epäselväksi?

Aurinkorannikolla vierailee vuosittain tuhansia suomalaisia, joiden henkiset juuret ovat edelleen vanhassa maassa. He tulevat, elävät elämäänsä kokien olevansa omalaatuisen erilaisia kahteen suuntaan, joko ovat tai eivät tunnusta olevansa riippuvaisia suomalaisista palveluista, mutta jostakin syystä kaikki suomalaiset palveluyritykset joutuvat sulkemaan ovensa siksi ajaksi, jolloin nämä ”suomenespanjalaiset” istuvat himoissaan kotimökkiensä terasseilla sen toisen puoli vuotta.

Hei-hei-hei, eivät kaikki ole semmoisia, mutta heitä on paljon!

Täällä Thaimaassa tuntuu olevan yhtä lailla korskeita muuttolintu-suomalaisia, ainakin sen mukaan mitä olen tähän mennessä haistellut. Yhteydessä ei ole ollut kuin kolmeen herraan ja muutoin vain netistä lueskellut sen verran, että saatan jatkaa etäisenä olemistani edelleen.

Etätyöskentely puolestaan sujuu täältä käsin yhtä lailla kuin Espanjasta. Sain esimerkiksi tänään valmiiksi jälleen uuden hengentuotteen, joka julkaistaan sunnuntain Hesarissa asiakkaan maksaman ilmoituksen muodossa. Ja saksalaiset uhkailivat mua jonkinmoisella työruuhkalla ensi viikosta alkaen.

Nyt on leppoisa mieli, joten en minä edelläkään ilkeyttäni puhunut semmosia mitä puhuin. Sanoin vain miltä itsestäni tuntuu haluamatta olla muuta kuin oma itseni. Siitä ei kannata hermostua.

Ja mitä tulee toisenlaisiin hierontapalveluihin, joita Thaimaassa on tarjolla, niistä en meinaa antaa tarkkoja selvityksiä ollenkaan. Tämä on perhesivusto ja mikäs minä olen yllyttämään. Eikä ole syytä edes itselleni selvittää kaikkea, kun mulla on kotona riittävästi hyvää – mistä en siitäkään kaikkea meinaa kertoa. Tulisivat vain pojat kateellisiksi ja daamit kiukuttelisivat ettei naisen pidä sentään niin hyvänä miestään pitää. Ettekä edes uskoisi kaikkea, hah-hah!

Nonniin. Tästä taisi kertyä taas tiiliskivi, kun irrottauduin pulisemaan (vaiko pullistelemaan). Prinsessa kokkaa justiinsa sitä kanaa ja kohta me syödään. Thaimaalaisittain, mikä on maukas juttu, riisin kera.