Ilmaisia lounaita ei ole…

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Selma
Selma Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.07.2006
Kirjoituksia: 38
Vastauksia: 583

… sanoo jenkit ja ovat siinä oikeassa. Joku aina maksaa ns. ilmaiset jutut.

Se, että ne otetaan Teoston maksuina tai TV-lupamaksuina vai veroina on yksi ja sama. Selkeämpää olisi, jos minkäänlaisia erillisiä maksuja ei perittäisi ja kaikki maksettaisiin veroina.

Se mikä minua ärsyttää näissä kirjoitteluissa on tämä kaikkinainen Suomen mollaaminen. Tyyliin:

”Onpa ihanaa, kun minun ei tarvitse maksaa sitä eikä tätä ja suomalaiset ovat hulluja, kun maksavat. Tulkaa kaikki tänne ihanaan Espanjaan, niin ei ole mitään maksuja ja ilmastokin on kuin linnun maitoa.”

Ilmasto siellä on hyvä, se on tosi asia ja käsittääkseni terveyden hoito, mutta kaikkea muuta voikin sitten ihmetellä. Palkat on niin pieniä, että pitää useimpien (ainakin nuorien) tehdä kahta työtä. Ei ole pahemmin kunnallista päivähoitoa, ei kotihoidontukia, ei omaishoidontukia ym. Miten lienee muuten sairaus- ja työttömyyskorvaukset?

Toinen asia, joka saa niskakarvat nousemaan pystyyn on tämä marmatus siitä, ettei Suomen valtio elätä = maksa näitä tukia sinne Espanjaan. Voi pyhä jysäys. Ettäkö pitäisi maksaa jonnekin muualle niin, ettei ne rahat jäisi hyödyttämään Suomen liike-elämää.

Paras oli jossain kirjoitus, että maksaisiko Espanjan valtio rahaa, jos palaisi Suomeen. Ensin mennään ulkomaille ja sitten tullaan vieraan valtion kustannuksella takaisin! Äly hoi, elä jätä.

Haluaisin tietää, miten olette ajatelleet hoitaa asianne sitten, kun ette pysty enää työhön ja ette pärjää yksin kotona. Tuletteko sitten täyttämään Suomen vanhainkodit, vaikka ette ole tänne verojanne maksaneet?