ihmeen litanjaa Paavolalta…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Akkalammessa roiskuu. ihmeen litanjaa Paavolalta…

LINKKI

aikku
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.09.2012
Kirjoituksia: 5
Vastauksia: 418
Paavola kirjoitti:

Onko Aurinkorannikolla enää API-välittäjää ??

Espanjassa välittäjällä ei ole lain edessä vastuuta käytännössä mistään, joten sitäkin suuremmalla syyllä kannattaa valita tarkkaan, kenen kanssa on tekemisissä. Saman kiinteistön voi Sinulle myydä melkein kuka tahansa välittäjä, mutta välittäjien tarjoamat palvelut, luotettavuus ja pätevyys eroavat merkittävästi.

Myöskään Espanjassa ei ole vaatimuksia tai standardeja välitystoimiston pitämiseen. Käytännössä kuka tahansa voi toimia ja välittää asuntoja. Ennen oli pakollinen, yliopistotutkintoon pohjautuvan API-tutkinto, jonka pakollisuus on poistettu -80 luvulla.

Suomen LKV tai Kiat ei anna pätevyyttä tuntemaan monimutkaista Espanjan lainsäädäntöä. Olisi hyvä, että Sinulla olisi käytettävissä API-tutkinnon suorittanut välittäjä tai juristi.

Aurinkorannikolla on pilvin pimein välitystoimistoja, joista suuri osa toimii kotoa käsin nettifirmoina. Yrityksellä pitää olla toimitilat ja henkilökuntaa. Ero asiakkaalle yhden miehen kotitoimistoihin verrattuna näkyy palveluissa, luotettavuutena ja palvelujen pysyvyydessä myös ostopäätöksen jälkeen.

Välitystoimiston pitää pystyä hoitamaan todellisuudessa kauppasi alusta loppuun kaikkia yksityiskohtia myöten. Paperityöt ja tulkkaaminen notaarilla pitää onnistua veloituksetta. Välittäjältä pitää voida tilata kaikki muut palvelut liittyen uuteen kotiisi, muuttoon tai asettautumiseesi Espanjaan.

Ennen kauppakirjan virallistamista notaarilla, tulee kiinteistönvälittäjän tarkistaa asiakkaan puolesta mm. seuraavat seikat: kiinteistön escritura, edellinen kauppakirja, maarekisteriote, rakennuslupa, cédula de habitabilidad eli kiinteistölle annettu asumislupa sekä kiinteistöä sekä asuntoyhdistystä rasittavat velat, unohtamatta käyntiä kaupungintalolla tuleviin ympäröiviin rakennusprojekteihin liittyen.

Kauppakirjan vahvistamisessa notaarilla, tulee välittäjän olla on mukana. Notaarilta lähtee ilmoitus kiinteistörekisteriin kiinteistön omistajan vaihtumisesta sekä notaarilla maksetaan verot ja kiinteistön rekisteröimiskulut.

Sähkö-, kaasu-, vakuutus- ja vesisopimusten tekemisen neuvonta tai palvelujen tarjonta sekä yhtiövastikkeen kirjaaminen asiakkaan nimiin tulisi myös välitysliikkeen hoitaa tai neuvoa kädestä pitäen, sekä välittäjän pitää valvoa, että kiinteistö ilmoitetaan automaattiseen laskutukseen veroviraston toimistossa.

Jos Aurinkorannikolta löytyy toimiva API -välittäjä, on hänellä ainakin kokemusta tutkinnon perusteella.

(tekstin osia lainattu;Valkea-Marina)

..mitä vielä lisäisit välittäjän duunattavaksi ja samaan hintaan,,tietysti.

Hyvinkin meni meitin kaupat v. 2011 ja kaikenlaiset sopparit teki joku muu kuin
välittäjä,tietenkin. Välittäjä hoiti kyllä alusta loppuun muuten oman osuutensa.
Suomessa ei ainakaan välittäjä ilman erillistä palvelusop.(maksaa) muita soppareita,
esim. sähkö ym. ei yleensä tee, tai tekee ja tekee, eri hintaan.