Ihmeellistä on elämä

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki Sauvakävelijöiden kiertokulku Ihmeellistä on elämä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä don Markku
don Markku Ei kirjautuneena
Liittynyt: 16.11.2006
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 58

Elämän suuri paradoksi on, kuinka nämä, aiempien omien kuvaustensa mukaan: ”vapaampaan espanjalaiseen kulttuuriin integroituneet” suomalaisemigrantit ovatkin niitä katkerimpia toisten kyttääjiä ja mollaajia. Mutta hehän ovatkin säilyttäneet suomalaisuudestaan vain tärkeimmät ominaisuutensa.

Jotenkin palaa mieleen 70-luvun alku, jolloin jumppamaikka nimeltään Esa Simonen (Robin) loi tanssinoloisen jumpan, Jytäjumpan. Naurettiin nolona hölmölle suomalaiselle ja mokoma yritys vaipui ilman tukea muutamassa vuodessa unohduksen suohon. Vuosia ja vuosia myöhemmin eräs muija Amerikassa toi saman jutun kovaan hintaan saleille ja siitä tuli miljardibisnes. Muija oli Jane Fonda ja juttu oli aerobic. Suomessa jo 70-luvun alussa.

Näitä älyköitä huomattavasti yksinkertaisempana taaperona yritän vimmatusti olla vaivaamatta itseäni toisten omituisuuksilla. Hampaat ei kirsku eikä ohimosuoni syki. Kun kumminkin saatan itse olla vielä omituisempi, yli 50-kymppinen äijä, joka saa kiksit radalla liki kolmensadan vauhdissa. Mitä järkeä?