ihan törkeetä

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä reissu-lassi
reissu-lassi Ei kirjautuneena
Liittynyt: 15.12.2008
Kirjoituksia: 7
Vastauksia: 120

Törkeän tyylikkäitä kuvia. Kateeksi käy, tunnustan…
Näkyy olevan tekniikka hallussa ja vielä silmää ottaa hetkestä kiinni. Thumbs up!
Tuo kuvaformaatti herätti myös hieman uteliaisuutta, kun ei vaikuta ihan tavalliselta. Eli olisi hienoa, jos paljastaisit hieman kuvien teknistä taustaa ja käyttämääsi välineistöä, vaikka selvää onkin, että tässä ansiot ovat kuvaajan eikä välineiden.

Semana Santa -kuvissa olet korostanut kohdetta tummentamalla nurkkia. Carnaval-sarja näyttää todella kovan työn tulokselta. Tehokasta, mutta näinkin monen hienon kuvan sarjassa käytetty tekniikka hieman toistuu. Mutta on kyllä joukko todella pysäyttäviä kuvia. Taas yksityiskohdat ja tunnelma tulevat hienosti esiin.
Alhambra-sarja ei enää säväyttänyt minua samalla tavalla. Mutta jos joku kuvista 2, 4, 5 tai 8 olisi ollut yksinään edustamassa tätä sarjaa… tai 2-3 kuvaa!
Cordoba-sarjassa olet taas havainnut upeasti yksityiskohtia. Pakko taas toistaa, että kateeksi käy. Itse kävelen liian helposti varjon ja onneni ohi. Ja hienosti puristat kustakin kuvasta olennaisen esiin.
Tällaista jälkeä alkaa syntyä siinä vaiheessa, kun kuvan ottaa kuvaaja eikä kamera. Jore Puusa muotoili asian joskus tyylikkäästi. En yritä siteerata, kun en tarkasti muista, mutta hän halusi käsittääkseni korostaa kuvaamisen prosessia ja siihen keskitymistä – sitä, että ammattilainen tietää, mitä tekee ja mitä kuvaan hakee.
Kiitos vielä, että laitoit kuviasi tyrkylle. Varmaan moni meistä valokuvauksen harrastajista tukistaa hieman itseään ja yrittää nostaa kuvaamistaan hieman korkeammelle tasolle. Eihän ne huippukuvat itsestään synny. Pitää tehdä hyvää työtä.

Tällaisten kuvien esittely on myös sikäli arvokasta, että digi-kaudella kuvan arvo on kärsinyt inflaation. Kaikki räpsivät kuvia ja niitä on joka paikka pullollaan. Määrää ei enää tarvita lisää. Nyt olisi hienoa, jos esille tulisi enemmän tällaisia laadukkaita esityksiä: ihmiset oppisivat myös katsomaan valokuvia.

Herätti uteliaisuuden monella tavalla!