Ihan simppeli juttu? Kyllä vain.

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Nopeusvalvonta Ihan simppeli juttu? Kyllä vain.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä arnold malaga
arnold malaga Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
Ritacasanueva kirjoitti:

Kirjattu sakkokirje tulee kuten kuoresta naet DGT:lta. Joka taas on sisaministerion alainen. Mutta tama sakko tulee samasta paikasta kuin kaikki tutkasakot.

Jos taas asiasta ei ole samaa mielta pitaisi siita mielestani valittaa johon on mahdollisuus 20 paivan sisalla siita kun allekirjoitit vastaanottajana kirjatun kirjeen.

Oli nimi oikein tai vaarin kirjoitettu on se nyt kuitenkin otettu vastaan.

Eli kun kirjattu kirje on nyt otettu vastaan palautuu siita vahvistus Leónin keskukseen ja jos ei asialle tee mitaan (en tieda tassa tapauksessa, kun on kyseessa turistista)niin se menee hakuun.

Nonnihhh… Lopetetaanpa nyt tämä kauhukuvien maalailu aivan alkuunsa.

Suomessa asuva suomalainen henkilö on saanut espanjankielisen kirjeen Espanjasta. Kirjeestä ei selviä mitään muuta, kuin että siinä on auton kuva ja että se on osoitettu henkilölle, jonka nimi jollain tavoin muistuttaa vastaanottajan nimeä. Lopullinen osoitekin on arvottu vasta suomalaisessa postikeskuksessa.

Tottahan toki kirjatusta kirjeestä menee tieto takaisin päin, että se on vastaanotettu, mutta Espanjan puoleisessa päässä kirjeen vastaanottajasta on siltikin tiedossa vain päin honkia kirjoitettu nimi ja sekavat osoitetiedot. Ei mitään dataa vastaanottajaksi tarkoitetun henkilön identifikaationumerosta tai edes syntymäajasta.

Espanjassa puhutaan espanjaa ja Suomessa suomea, joten ei mikään mahti maailmassa voi vaatia, että kirjeen vastaanottaja olisi velvoitettu lähtemään mihinkään käännöstoimistoon käännätyttämään hyvinkin epämääräiseltä vaikuttavaa kirjettä, ja omalla kustannuksellaan.

Toinen aivan järjetön vaatimus on, että kirjeen saajan Suomessa pitäisi ryhtyä sen perusteella jonkinlaiseen valitusprosessiin, vaikka ei voida millään tavoin vaatia, että vastaanottaja ymmärtäisi rahtuakaan kirjeen sisällöstä, ja tämäkin jälleen omalla kustannuksella, käännöksineen kaikkineen.

Ja vaikka kyseinen sakko menisi mihinkä hakuun ja vaikka ulosottoon saakka, niin en mitenkään jaksa uskoa, että Espanjan viranomaiset viitsisivät nähdä sellaisen vaivan, ja kuluttaa resurssejaan siihen, että edes haaveilisivat ryhtyvänsä ulottamaan jotain ”hakua” tai edes ulosmittausta Suomeen asti.

Ja jos siellä virkamiesten joukossa sitten sattuisikin olemaan joku sellainen, jolle maailman suurin sankaritarina on ”Aku Ankka Ulosottomiehenä”, niin siinäkin tapauksessa juttu kaatuisi siinä vaiheessa, kun paljastuisi, ettei henkilö, jonka perässä on juostu halki Euroopan, ole ollut koko Espanjassa silloin, kun tämä kyseinen ylinopeusrike on tapahtunut.

Näin ollen olen vakavasti sitä mieltä, että suomalaisen, joka on liikkunut Espanjassa vain turistina, ei pidä tällaisessa tapauksessa missään nimessä ryhtyä minkäänlaisiin toimenpiteisiin, vaan asian on annettava olla aivan vain niillä sijoillaan.