Ihan henkilökohtaiset

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Pankkien tilanne Espanjassa Ihan henkilökohtaiset

LINKKI

Lumenluoja
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.02.2010
Kirjoituksia: 55
Vastauksia: 1489
devspain kirjoitti:

Noh, sieltä luulotautisesta nokiamaasta käsin kun ei oikeastaan ymmärretä vieläkään edes sanaa ”suomettuminen”, niin olen kyllä melko lailla toista mieltä.

Kannattaisi tulla käväisemään Espanjassa katsomaan kumpi on enemmän edellä teknologiassa ja monessa muussakin. Vertailuksi kun ei riitä pelkkä aurinkorannikon ADSl-tarjonta ja niiden töppäilyt!
Eiköhän tämän maan ekonomiakin kestä melkolailla enemmän kolhuja kuin pienenpienen Suomen. Espanja on sentään maailman 8. suurin talousmahti ja suomi on sijalla ????.

EDIT: Jihuu! Tavoitin näemmä juuri 1000 viestin rajapyykin! Missä viipyy Orkin kunniakomitea?

onnttelut tonnikerholaiselle 🙂

Hyvin tiivistit Suomi vs. Espanja tilanteen. Suomi on henkisesti jäänyt postvalvontakomitea aikakaudelle … siis 1950-luvulle. Tänäänkin kun luki noita marien jne. edesottamuksia Pekan säestämänä ei voi kuin todeta, että kyllä Suomi on korruptoitunut maa vaikka toisin kehdataan väittää. Lisäksi teknologia & infrastruktuuri on Talvisodan aikaista koska ei ole eikä tule sellaista kriittistä käyttäjämäärää (lue verotettavaa kansalasita, jolla verotettavia tuloja), joka mahdollistaisi uuden teknologian käytön ja kehittämisen. Aina hollataan, että Suomen kovat olosuhteet takaavat kehitystyön, joka sitten kelpaa ja käy kenelle tahansa kovasta hinnasta – anna mun nauraa. Ketä kiinnostaa Espanjassa jos Seat lähtisi käyntiin -35C lämpötilasta?

Pääsääntöisesti sellaisiin hankkeisiin löytyy investointirahaa, mikä takaa entistä laajemman tai syvemmän veronkanto-oikeuden julkishallinnolle. Toinen Suomen linjaus on verottaa rankasti juuri sitä, mitä suomalaisen on vaikea välttää kuluttamasta eli energiaa ja liikkumista. Suomessa toimii sellainen porukka, joka koittaa keksiä muten jokainen ansaittu euro voidaan ottaa pois sen haltijalta; mieluiten verottamalla tai keksimällä ns. piiloveroja kuten tuo ns. ”paskalaki” tai käsittämättömän kovat kiinteistöverot tai kaikille pakollinen Mediamaksu YLElle – näin taataan elinkautinen maaorjuus Suomelle. Jos tämä ei vielä riitä, niin keksitään Kettujen katumaksuvero (tai tämän keksi jo Mato).

Suomessa ei ole eikä sinne jää pääomia, joilla kehittää Suomea – sitä ei synny ja sekin mikä syntyy verotetaan pois hassattavaksi kaikennäköiseen toisarvoiseen. Potentiaaliset rahasammot myydään heti ulkomaille kun muutama milli irtoaa, koska suomalainen on ymmärtänyt, että kehittää ei kannata, koska on olemassa se iso valtion käsi, jolla resurssit kaadetaan sinne mm. Tarja Halosen kuuluisaa ”yhteiseen kassaan”, jota presidenttikin käyttää surutta omien tarkoitusperiensä edesauttamiseen.

Aika harva Suomesta pois siirtynyt aktiiviväestön ihminen halajaa vakavasti takaisin. Jo vimepäivien uutisointikin on ruokkinut asoita tuttuun negatiiviseen tapaan: suomaisen viinlasi on aina puoliksi tyhjä kun taasen ranskalaisen tai espanjalaisen lasi on vielä puoliksi täynnä.