Ihan ensiksi tsemppiä, haleja

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mampu
mampu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 263

Ihan ensiksi tsemppiä, haleja ja lämpimät onnittelut autistilapsen vanhemmille jaksamisesta ja siitä, että olette asettaneet lapsen tarpeet niin tärkeälle sijalle elämässä. Saatte varmaan lapsen aikuistuttua nauttia työnne hedelmistä; hyvästä suhteesta lapseen ja siitä, että voitte katsoa hänen tulevaisuuteensa luottavaisesti. Tehokkaassa nykymaailmassa on paljon ihmisiä, jotka eivät ymmärrä sitä, että vanhemmat ”luopuvat” jostakin lastensa hyväksi vaan jokaista kannustetaan panostamaan vain omaan hyvinvointiinsa tajuamatta, että se omakin hyvinvointi lähtee perheen ja läheisten hyvinvoinnista.

Ihan tulee nolo olo, kun itse kirjoitan, ettemme haluaisi joutua kovasti itse opettamaan. Meillä on se etuoikeutettu tilanne, että lasten koulu on sujunut helposti (siitäkin huolimatta, että ovat koko koulu-uransa ajan olleet vuosittain joitakin viikkoja pois koulusta).

Vaikka minua on jo ehditty näissä keskusteluissa kaljankittaajaksi nimitellä, ei meillä kyse ole pelkästä laiskuudesta vaan paljolti siitä, että haluamme Suomen kiireisistä arkiympyröistä irtautumalla nimenomaan rauhoittaa aikaa perheen yhdessäoloon vielä ennen kuin vanhimmat jo lentävät pesästä. Vuosittaiset Espanjan jaksot ovat tuoneet tervetulleen katkon paitsi koulun myös aktiivisten harrastusten, kavereiden kanssa olon ja muun kiireen täyttämään arkeen. Noilla jaksoilla paitsi kukin lataamme akkujamme, ehdimme myös jutella koko perheen kesken kullekin perheenjäsenelle tärkeistä asioista, tulevaisuudentoiveista ja kaikesta sellaisesta, mikä helposti jää isossa perheessä arjen jalkoihin. Ei liene sattumaa, että esim sapattivuoden viettäjistä huomattavan suuri osa on keskimääräistä suurempia perheitä…

Tuo 3kk turistina sääntö oli hyvä palauttaa mieleen, En ollutkaan uusimpia suunnitelmia tehdessäni tullut sitä ajatelleeksi. Meille riittää kyllä vuosittain esim 2,5-3 kk, mikä vastaa esim lukiossa 3. jaksoa ( noin 1.12.-14.2.eli 2,5 kk. Jos siihen vielä lisätään hiihtoloma, ollaankin jo melkein 3 kk:ssa ja poissaoloa uudelta jaksolta on tullut vain 5 koulupäivää).

Suomalaiseen nettipulpettiin (Kauko) sekä kotiperuskouluun olen toki tutustunut netissä, mutta juuri kokemukset kiinnostaisivat. Espanjalaisen koulun otin ihan heittona mukaan, mutta kuten ensimmäisestä kirjoituksestani voi lukea, en itse pitänyt sitä alunperinkään kiinnostavimpana vaihtoehtona.

Ole-lehdessäkin jossain vaiheessa kirjoitettiin, että aika moni suomalaislapsi käy koulua netin välityksellä, mutta eikö kukaan muu halua kertoa kokemuksistaan? Toivottavasti esteenä ei ole se, että täällä kuten niin monella muullakin keskustelupalstalla tulee niin helposti tuomituksi, kun kertoo omista näkemyksistään ja ratkaisuistaan.