Identiteetistä.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375
Raya kirjoitti:

amaryllis kirjoitti:

Miksi espanjalaisten täytyisi pitää meistä suomalaisista? Miksi meidän pitäisi miellyttää heitä?

Ei meidän tarvitse kysyä espanjalaisilta, olemmeko me hyvä kansa.

Naulan kantaan!
Hyvä Amaryllis, tuon paremmin asiaa ei voisi ilmaista.
Koko postaus oli täyttä terästä, mutta alkuun ja loppuun kiteytyy kaikki.

Ei kenenkään pidä määrittää omaa identiteettiään toisten mielen mukaan, eikä mieltyä mihinkään mitä ei koe itselleen mieleiseksi.[/quote]
Miksi espanjalaisten täytyisi pitää suomalaisista? Miksikö? Katsotaanpas …

Itselläni on semmoinen kuva asiasta että meistä jokunen sattuu viettämään elämästämme suurimman osan täällä espanjassa, eli asumme täällä täysipäiväisesti kantaen kortemme kekoon espanjan talouteen ja jokapäiväiseen yhteiseloon, niin mieluumminhan sitä pidettynä on kuin vihattuna. Mutta tässäkin on finenssinsä.

Kenenkään ei tosiaan tarvitse määrittää identtiteettiään toisten mielen mukaan tullakseen pidetyksi, eikä mieltyä mihinkään mitä ei koe itselleen mieleiseksi jotta pystyisi asumaan pidettynä henkilönä ulkomailla. Oman identiteetin kadottaminen on ainakin yhtä vaarallista kuin täysin toisen identiteetin ottaminen. Ulkomaalaisten espanjassa tulee mielestäni muistaa se että vastakohtaiset kulttuurit useimmiten täydentävät toisiaan jos halua kummaltakin puolelta on. Tässä on kuitenkin vastuuta myös ulkomaalaisella, hänen täytyy osata jokapäiväisen kansandiplomatian peruskierteet jotta tämä onnistuisi. Uskon sydämeni pohjasta että ulkomaalaisilla, tässä tapauksessa Suomalaisilla, on paljon rikkaampi ja antoisampi elämä uudessa kotimaassaan jos he avautuvat espanjalaiselle kulttuurille ja jokapäiväiselle elämälle sydämensä pohjasta. Aina se ei tietenkään onnistu, kaikki espanjalaiset eivät katso hyvällä ulkomaalaisia, aivan kuin kaikki suomalaiset tai muut ulkamaalaiset eivät kätso hyvällä espanjalaisia. Kaikilla näillä, niin espanjalaisilla kuin ulkomaalaisillakin on omat hyvät syynsä toimiakseen näin.

Mutta älkäämme antako pienten asioiden tehdä elämästä hankalaa ja täynnä turhautuneisuutta ja mahdollisesti vihaa täynnä olevaa aavikolla kävelemistä uudessa kotimaassa.

Kun ihminen on viettänyt muutaman vuoden tai enemmänkin espanjassa, elänyt espanjalaisen aikataulun mukaan, syönyt espanjalaisesta kaupasta ostettua ruokaa ja tehnyt sitä espanjalaisittain, saanut espanjalaisia ystäviä, lyhyesti sanottuna, elänyt espanjalaisittain niin hän tulee huomaamaan että elämä on useimmiten, missä tahansa hän asuu, vuorovaikkutteista. Sitä voisi kutsua myös yhteiseloksi.

Ihmisestä tulee myös vähemmän karhea kulmiltaan ja vähemmän rosoinen kun hän uskaltaa sukeltaa toiseen kulttuuriin pää edellä, hiukan kuin kivi virrassa joka pysyy kivenä mutta antaa virran myös muokata itseään.

Oppimisprosessista ja haluista kaikki kiinni. Oppimista elämä kaikki.