Hyvin puhuttu, Kris

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Kris tuon asian vakavamman puolen sanoi selkeästi, joten minä voin ehkä puolestani myös hehkutella.

Yrittäminen todellakin tuo vapautta ja antaa mahdollisuuden vaurastua, mutta sisältää samalla runsaan määrän riskejä ja loputtoman määrän työtä. Suurin riski on yleensä yrittäjä itse – hänen ammattitaitonsa, motivaationsa ja kyky jaksaa sekä oivaltaa asiakkaiden tarpeet oikein ja tarjota tuotteita tai palveluja, jotka erottuvat paremmuudellaan kilpailijan tarjouksista jonkin muun kuin halvan hinnan ansiosta.

Moni suomalainen on todellakin tullut ja mennyt, useakin kituuttaa eikä tule ikinä rikastumaan, vaikka saakin toimeentuonsa yrittäjänä. Ehkä joku rikastunut kepulikonstein äveriääksi, mutta … istuu nyt kaltereiden takana.

Minä itse? Olen jatkanut Espanjassa aikanaan Suomessa toimineen yritykseni palveluja, jotka voin hoitaa etäältä lähes mistä käsin tahansa. Edellyttäen, että pystyn pitämään asiakkaani. Siinä oma eroavuuteni niihin paikallisiin yrittäjiin nähden, jotka etsivat leipänsä Espanjasta.

Kun osaat perusasiat, ei yrittäminen Espanjassa sinänsä poikkea siitä, mitä joudut kotimaassakin kohtaamaan. Verottaja on mielestäni jopa helläkätisempi ja käyttäessäsi kunnollista asioidenhoitotoimistoa, selviät itse byrokratian kuvioista verraten vähällä.

Mutta kuten Kris sanoi (lue hänen juttunsa vielä yhteen kertaan), voisi olla hyvä ajatus aloittaa yritys Suomessa ja siirtyä myöhemmin tänne. Tai sitten panostat toivottavasti kunnolla aloitusta edeltävään selvitystyöhön ja analyyseihin, jotta tiedät tarkalleen, mitkä ovat markkinat, todelliset mahdollisuutesi ja realistiset tavoitteet ilman mutu-tuntumia.

Äläkä unelmoi rikastumisesta. Herkut tulevat sitten vasta ajan myötä, jos ovat tullakseen ollenkaan.

Yrittäjä – OC