Hyvin kiteytetty

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä MiMadrid
MiMadrid Ei kirjautuneena
Liittynyt: 17.04.2008
Kirjoituksia: 4
Vastauksia: 649
santiago kirjoitti:

Jos on vähänkään ajo/liikennesilmää joka maassa näkee aika pian mitkä tavat siellä on liikenteessä.
Paljonko on normaali ylinopeus esim.motarilla,pannaanko valot päälle sateella,pysähdytäänkö herkästi suojatien eteen,vetääkö kuskit bensiksen kahviossa ,konjakin ,kaljan vai kahvin,annetaanko tietä vai ollaanko suomalaisia oikealta tulevia ja siksi oikeassa olevia ja niin edelleen.
Yleensä sitä helpompaa mitä vähemmän erottuu muista.

Niin ja tärkeintähän täällä ei ole se pilkunpäälle sääntöjen mukaan ajaminen. Kauppahelvetin parkkipaikalta kolmion takaa tullaan suomalaisittain SIIS-AIVAN-TÖRKEESTI eteen mutta jos siihen omaa vuoroa jäät odottelemaan niin seisot sen kolmion takana loppuelämäsi. Kättä heilumaan ja auton keulaa varovasti tielle. Voi torvi soida mutta soikoon. Hieman joustavuutta peliin ja homma sujuu hyvin. Autoissa on peilit muutenkin kuin ulkonäkösyistä.

Monet ulkolaiset täällä ovat aivan kauhuissaan kun ensimmäisen kerran liikennettä muualta kuin taksin takapenkiltä näkevät. Ja monet tänne jääneet ovat kuulemma sen siliän tien päättäneet olla ajamatta. Oli mullekin kova paikka ensi kerroilla lähteä tuonne Madridin keskustaan ajelemaan mutta kun on pakko, niin äkkiä sitä talon tavoille oppii.

Vaikka tuo liikenne saattaa härmäläisittäin näyttää hieman kaoottiselta, niin sekaan vaan. Varovasti muttei liian varovasti. Peltiä saattaa ruttaantua aika ajoin, mutta sitä varten on vakuutukset. Eikä kännissä auton rattiin vaikka naapurin setä puikkoihin hyppäisikin parin-kolmen kupin jälkeen.