Hyviäkin kokemuksia postista

LINKKI

La Cruizer
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.03.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 238

Laitan tähän nyt hieman vastapainoksi oman kokemukseni Alicanten provinssista, joka on ettei kolmen viime vuoden aikana ole kadonnut yhtään postia. Ei lähettämääni, eikä minulle lähetettyä. Kun tipautan kirjeen tai kortin paikalliseen keltaiseen laatikkoon, on se 90% todennäköisyydellä perillä Suomessa 3 päivän päästä, pari kertaa on mennyt neljään päivään. Pari kertaa olen laittanut kirjeen laatikkoon perjantai-iltana, ja tiistaina se on ollut jo vastaanottajalla! Toki tämä kertoo myös Suomen postilaitoksesta, mutta jos kirje jäisi tänne Espanjan postilaatikoihin tai konttoreihin makailemaan viikkokausiksi, niin tuohon ei päästäisi. Eli kyllä täytyy olla niin, että kirje pakataan lentokoneeseen viimeistään sen postittamista seuraavana päivänä.

Suomesta ja muualta maailmalta tänne lähetetyt kirjeet tulevat yleensä hitaammin, n. 5 päivässä. Tässä veikkaan että paikallinen postikonttori tekee niin, että ne vähän keräilevät noita posteja, ja tuovat sitten isomman kasan kerrallaan… Mutta esim. Kiinasta lähetetty kortti tuli perille ennen tänne Espanjaan kuin Suomeen.

Mitenkään täydellinen Espanjan postilaitos ei tietenkään ole. Esim. semmoinen asia toimii huonosti, että kun jakavat meidän laatikkoon entisten asukkaiden posteja, niin olen pari kertaa vienyt niitä konttoriin ja sanonut, että nämä ei täällä enää asu, ja voisivatko he yrittää toimittaa kirjeet johonkin toiseen osoitteeseen. Niin ei. Siihen osoitteeseen viedään, mikä kuoressa lukee, ja siihen loppuu postilaitoksen vastuu asiasta. Suomessa kun marssin konttoriin väärin tulleen kirjeen kanssa, he kiittävät vaivasta ja ainakin sanovat yrittävänsä paikantaa ko. henkilön uuden osoitteen. Olenkin miettinyt, että mitä tehdä näiden entisten asukkien postien kanssa. Suuren osan olen vienyt vuokranantajalle, tehköön sitten mitä lystää niiden kanssa. Mutta sitä siis mietin, että voinko kipata ne suoraan roskiin? Vuokraemäntä on ollut yhteydessä ex-vuokralaisiin, mutteivät tule hakemaan näitä postejaan häneltä, koska ovat kuulemma velkaa jonkun vuokran ja joutuisivat siinä tapauksessa sen maksamaan…