Hyviä kysymyksiä Kojo!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Mikä avuksi? Hyviä kysymyksiä Kojo!

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386
kojo kirjoitti:

Olen lukenut jostakin faktajulkaisusta, kuten HS:stä, että ensi vuonna ei enää automaattisesti lähetetä eläkkeitä suomalaisista eläkelaitoksista EU:n ulkopuolellle. Vaikeuttaako se olennaisesti oloa esim. Thaimaassa?

Oletettavasti ei vaikeuta, sillä hoidan esim. itse kaikki pankkiasiani netin kautta ja lähetän tarvittaessa euroja espanjalaisesta pankista thaimaalaisen pankin tilille. Siirtyvät parissa päivässä muuttuen samalla bahteiksi – ja lisäksi siellä on pankkiautomaatteja kaupunkipaikoissa kaikkialla.

kojo kirjoitti:

Aasiassa oleskelevien on ilmeisesti otettava kattava matkavakuutus, koska EU:n sisällä toimiva terveydenhuolto ei koske heitä. Minkä hintaisia sikäläiset yksityissairaalat ovat?

Kannoin asiasta itsekin huolta ennakkoon, kun vuoden mittainen vakuutus olisi ollut peräti kallis. Nyt on kokemusta sikäläisistä paikallissairaaloista vierailijana (periaatteessa ilmainen paikallisille) sekä yksityisestä (paikkakunnan parhaana pidetystä) asiakkaana, jolloin tarvitsin vain lääkärikäynnin verran apua.

Sairaala on kuin viiden tähden hotelli, palvelu loistavaa, spesialisteja joka lähtöön, palvelut sujuvat englanniksi (vaikka tulkkejakin siellä on, Pattayalla kuulemma myös suomalainen) enkä tuntenut maksavani ollenkaan liikaa, kun erikoislääkärin tutkimus ja sairaalan omasta apteekista saadut lääkkeet maksoivat yhteensä n. 50 euroa.

Kaikkiaan luulen pian säästäneeni vakuutusmaksuina sen verran, että saan sairastella sillä rahalla huoletta tai jos oikein pahasti kävisi, voisin sen sijaan joutua tavalliseen (missä usein ihan samat lääkärit tekevät toista vuoroaan – puitteet vain eivät ole läheskään yhtä loisteliaat).

Lyhyemmälle matkalle varmaan kannattaa ottaa tavanomainen matkavakuutus kotimaasta, mutta pidempään oleskeluun Thaimaasta, missä myös vakuutusten hinnat ovat toista luokkaa.

Terve edelleen ja muutoinkin kuin pukki – C