Hyvät linkit – paljon

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mampu
mampu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 22.05.2007
Kirjoituksia: 81
Vastauksia: 261

Hyvät linkit – paljon luettavaa – kiitos! Mistä löytyi jokin maininta saksan kielestä – ei osunut silmään pikavilkaisulla? Vaaditaanko sisäänpääsyyn saksaa vai sisältyykö se opintoihin? Opinnoissa olisi saksa tervetullut aine niinkuin muutenkin mahdollisimman moni kieli.

Suomessa lukiossa ei enää juurikaan ole linjoja niinkuin ennen vaan valinnaisuutta on paljon, mutta valinnoissa ei oikeastaan tarvitse painottua mihinkään. Kirjoitettavat aineetkin saa valita melko vapaasti, joten yo-tutkintoja on nykyisin kovin monenlaisia. Matkailualalla luulisi olevan eduksi, jos on lukenut (ja kirjoittanut yo:n) mahdollisimman paljon kieliä.

Las Palmasilainen tuttavani pitää turismin koulutusohjelmaa tosi huonona. On sen itse suorittanut viitisentoista vuotta sitten. Se pistää toisaalta vähän arveluttamaan, mutta toisaalta arvioidessa on otettava huomioon, jos opiskelija tulee suoraan koulun penkiltä tai on jo pitkään työskennellyt turismin parissa niinkuin hän. Siksi olisi kiva kuulla, mitä siitä noin yleisesti ajatellaan ja onhan asiat varmaan muuttuneetkin viidessätoista vuodessa. Toisaalta yksi tyttöjen tutuista sanoi sen olevan yllättävän vaativaa ja työlästä opiskella…