hyvä suomi

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
santiago kirjoitti:

Tapasin tässä vähän aikaa sitten kaksi hyvin tuohtunutta Suomalaista varttuneempaa henkilöä.
Syy tuohtumiseen oli se , että heiltä oli evätty pääsy erääseen ravintolaan . Vaikka heillä, omien sanojensa mukaisesti, oli uudet tuulipuvut päällä!!!
Voi aikoja , voi tapoja, millään ei ole enää mitään väliä.
Käsittäköön jokainen tarinan opetuksen tavallaan.
Marbellassa toisella tavalla , Jyväskylässä toisella tavalla.

Tämä suomalainen pukeutumiskulttuuri on kyllä ihan oma lukunsa. Aika mielenkiintoinenkin. Suomalaisen kyllä tunnistaa espanjalaisesta katukuvasta, etenkin kun kysymyksessä on 40+ -ikäiset: vaattet ovat puhtaat ja ehyet, mutta niitä ei ole silitetty. Väriskaala sininen, musta, harmaa,ruskean eri sävyt. Kesállä shortsit, molemmilla sukupuolilla sama malli seká unisex lippalakki. Joskus naisilla on kukikas puuvillainen lierihattu. Molemilla sukupuolilla samaan tapaan leikattu lyhyt tukka, ei meikkiá eiká koruja. Jalassa naisilla ja miehillä samanlaiset sandaalit tai lenkkitossut. Juuri koskaan suomalaista naista ei náe hameasussa, kammattuna ja meikattuna. Talvella käytetäán tuuliasua ja ”paremmissa tilaisuuksissa” seká miehet ettá naiset pukeutuvat suoriin housuihin ja pikkutakkiin. Esimerkiksi kirkossa ei voi aina takaapáin erottaa kumpi pariskunnasta on herra ja kumpi on rouva. Tällainen unisex-pukeutuminen kuvastaa varmaankin sukupuolten válistä tasa-arvoa, joka Suomessa on tunnetusti hyvin pitkällä verrattuna vaikkapa Espanjaan.

Ja satuinpa kerran näkemään suomalaisessa menomestassa kuinka sinne saapui pariskunta tuuliasussa ja kävelysauvat kainalossa. Selässä oli reput, joista he sitten kaivoivat vesipullon ja pyysivát tarjoilijatyttöá tuomaan juomalasit. Ja siitä sitten alkoi illanvietto karaoken parissa omasta vesipullosta naukkaillen.