Hyvä Kris

LINKKI

mille
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 27.07.2006
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 632

Tuskin suomenkielen kuuleminen ketään järkevää suomalaista Espanjassa häiritsee. Sehän on maailman kaunein kieli ja muutenkin olemme valittu kansa. Jos joku, vaikkapa Suoratukka, haluaa kuitenkin välttää kaikki ne negatiiviset puolet Fuengirolasta etsimällä paremman paikan asua, niin tämä Orkki on juuri oiva paikka hakea tietoa. Ei varmaan keneltäkään pidempään Espanjassa matkailleelta ole jäänyt huomaamatta Fuengirolan kehitys. Paljon on tapahtunut hyviä asioita, mutta myös varkaat ja yleinen tungos, ruuhkat ym. ovat yhä ongelmina lisääntyneen asukasluvun myötä.

On myös suomalaisia, jotka pärjäävät espanjalaisten keskuudessa ilman 150 muuta kansallisuutta. Heistä 150:stä kruununjalokivinä englantilaiset ja germaanit hispanofiilit, jotka syvästi osaavat kunnioittaa paikallista kulttuuria ja elämantapaa opettelemalla jopa kielen ennen maahanmuuttoa. Vai mahdanko olla väärässä..

Matkailuhistoriallisista syistä moni suomalainen suuntaa edelleen Fuengirolaan, kun eivät muusta tiedä. Toisaalta kuten on sanottu, siellä on hyvin toimiva suomalaisyhteisö turvaverkkona kielitaidottomallekin. On kuitenkin ystävänpalvelus, jos joku Espanjassa ,etenkin muualla kuin Fuengirolassa asuva, kertoo kotiseudustaan täällä Orkissa. Luulen monia suomalaisia kiinnostavan lukea juttuja muualtakin kuin Fuengirolasta.