Hyvä keskustelu

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Espanja muuttuu Hyvä keskustelu

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

Sehän on selvä, että tässä keskustelussa osoitetaan tupakoitsijoita. Heitähän tuo lakikin koskee. Ja siitä tämä keskustelu on alkanut. Ei ole tällä kertaa ollut tarkoitus puhua alkoholin haitoista, vaan tupakan. Tupakoitsijoille tietenkin vähän hankalaa kun ei oikein ole mitään miten edes puolustautua. Usein kömpelöt selitykset tekevät asiasta vaan entistä huvittavamman… tilastollisesti tupakoitsija kuolee 10-15v aiemmin kuin pitäisi, mutta totta, kyllähän monet elävät 80-90 vuotiaiksi ja kuolevat johonkin ihan muuhun. Tämä on yleinen selitys. Tilasto on kuitenkin keskiarvo. Noiden pitkään elävien vastapainoksi on ihan saman verran niitä, jotka lähtevät hautaan 20-30 vuotta liian aikaisin. Kuten aiemmin mainitsin, vaikka se onkin oma valinta ja nyt sitä vapautta puolustetaan kovaäänisesti, niin kaikki muuttuu kun itse osuu tilastossa siihen huonompaan ryhmään. Siksi asiaa ei voi jättää väestön omaan harkintaan. Tässä ei ole ”en mä haluukkaan” valintaa.

Kyllähän yhteiskunnassa montaa muutakin asiaa säädellään, kuten alkoholiakin, ettei käyttö aiheuttaisi liian suuria haittoja. Usein ongelmatapauksia on kokonaisuudesta vain tosi pieni määrä ja kaikkien muiden pitää siitä sitten kärsiä. Liikenne on toinen todella hyvä esimerkki. Erittäin harva kuolee liikenteessä, mutta silti pyritään nollatoleranssiin hinnalla millä tahansa. Miksi?

PirpeX, Vanhatyttö ja Ziiuska, te olette just väärässä: tupakointi ravintolassa EI käytännössä aiheuta haittaa tupakoitsijoille (hehän haluavat sitä) vaan nimenomaan niille, jotka eivät polta.