Hyvä Amigo

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä mariAK
mariAK Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 22

Hei,

Kokemuksesta voin sanoa, että suosittelen ehdottomasti tutustumista espanjalaiseen elämänmenoon.
Yksi tähän saakka eletyn elämäni parhaimpia kokemuksia on ollut aika, jonka asuin Espanjassa.
Ainoa haittapuoli on se, että kun kerran olet Espanjassa asunut, kaipaat sinne aina takaisin.

Lähde matkaan avoimin mielin ja jätä turhat pelot ja ennakkoluulot kyydistä jo viimeistään lentokoneessa.
Eniten elämästä Espanjassa nautit kun elät maassa maan tavalla ja tutustut mahdollisimman paljon paikallisiin tapoihin, paikkoihin ja ihmisiin. Työtä varmasti tekevälle löytyy, siihen tarvitaan vain kielitaitoa ja oma-aloitteisuutta. Lisäksi maalaisjärjen käyttö on sallittu asiassa kuin asiassa.

On kohteliasta yrittää kommunikoida ensin edes sillä vähällä espanjankielen taidolla ja sitten jos ei luonnistu, niin kysyä kohteliaasti ”Puhutteko englantia?”. Ei se ole sen vaikeampaa. Espanjalaiset kyllä osaavat englantia vähintään yhtä hyvin kuin suomalaiset, mutta mieti tilannetta jos sinulle tultaisiin kotimaassasi yhtäkkiä puhumaan vierasta kieltä ilman, että edes aluksi yritetään paikallisella kielellä.

Asunnot ovat turistien suosimilla alueilla kalliita, mutta poikkea hieman syrjempään, niin löydät varmasti edullisempia vuokra-asuntoja. Jos sinulla ei ole asuntoa valmiina, mene paikan päälle ja katsele ympärillä olevia taloja, niin löydät takuulla ”Aquila/Renta”-lapun roikkumassa kaiteessa tai ikkunassa.

Espanjalaiset ihmiset ovat kohteliaita ja ystävällisiä, mutta ei ensimmäisenä kannata syliin hypätä ja tunkea itseänsä kylään kun uuden ihmisen tapaa 😉 Et tekisi niin varmasti Suomessakaan.

Arki Espanjassa on aivan samanlaista kuin Suomessakin, kun uutuudenviehätys haihtuu. Joskin elämä saattaa olla lämpimämpää ja aurinkoisempaa 🙂

Kaikella kunnioituksella ja espanjanmyönteisellä asenteella

Mari