Huvittavia tekstejä 5 vuotta myöhemmin

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Asuinalueet ja asumisvinkit Asuntomarkkinoilla lama? Huvittavia tekstejä 5 vuotta myöhemmin

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä freesoul65
freesoul65 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2012
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 697
Castro kirjoitti:

LakuPekalla taisi olla näppis lainassa/ tai sitten minä lainaan hänen näppistään, sillä mielipiteemme ovat niin yhteneväiset. Nyt todellakin alkaa olla aika ostaa se kakkoskoti auringon alta – eli hetkellä jolloin muut myyvät, ostaminen on yleensä kannattavaa. Tai toisena indikaattorina voisi toimia se nyrkkisääntö, että hintanotkahduksen aikaan – mitä osittain nyt elämme – yleensä on mitä mainioin lisäoston paikka.

Kaikkihan me kuningaskuluttajat unelmoimme halvalla ostamisesta ja kalliilla myymisestä. Ongelmana on vain se, että tulevaisuuteen on vaikea nähdä ja kukapa meille kertoisi sen oikean hetken, jolloin pitäisi myydä tai ostaa. Mitenkähän monta harmittelua olenkaan kuullut tyyliin, että “olisi pitänyt ostaa silloin pari vuotta sitten…”. Kun hintataso lähtee laskuun, on auttamattomasti liian myöhäistä myydä kalliilla. Vastaavasti laskun hetkellä ei osteta, koska “huomenna voi saada vieläkin halvemmalla”. Laskun taittumisen huomaa kuitenkin vasta sitten kun hinta on taas noussut, ja silloin peli on jo menetetty, tai ainakin ne hulppeat voitontoiveet ovat hautauneet.

Nämä on kyllä aika hupaisia tekstejä lukea varsinkin kun ottaa huomioon ajankohdan milloin nuo on kirjoitettu. 2007.

Vähän enempi toivoisi realismia.

Eikä CdS:n kämpät nyt niin hirveän paljon ole vieläkään niianneet alaspäin, että voisi puhua varsinaisesta alennusmyynnistä. Vuosien 2006-2007 huipuista on tultu alaspäin alle 30%. Esim. Irlannin kiinteistökrässissä on nähty keveästi -50% alennusprosentteja ja sama USA:ssa, ihan Floridaa myöten.

Sen ymmärtää, että joku ekslusiivinen ykköspaikan rantakämppä ei paljoa anna hinnassa periksi huonoinakaan aikoina, mutta eihän noissa kuivan maan ”fantasma” projekteissa nyt mitään ekslusiivista ole? Pökö-mökkiä mökin perään jonnekin puoliaavikolle pökäisty? Mikä noissa nyt niin ekslusiivista on, että niistä pitäis ittensä kipeäksi maksaa? Costa de Solin oikukas ilmasto ehkä nostaa noiden arvoa? 🙂