Hurraa Paupe!

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Vanhusten hoito Hurraa Paupe!

LINKKI

Old Chap
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Paupe hyvä: Tuommoisia mä tapasin siellä appivanhempieni talossa aina kun kävin Suomessa (kerran vuodessa).

Parempi selittää lisää, kun tuli edelliseen negatiivista sävyä ehkä liikaa pinnalle. Anoppi oli dementoituneiden suljetulla osastolla. Oma huone, ovella nimilappu jne. Herttaista kaikki ja kun mä kävin siellä, ainakin viisi naista tervehti mua omana lapsenaan ja kaikille piti antaa huomiota ja sanoa jotakin herttaista. Oli monia henkilökohtaisesti hyviähetkiä, kun pissin vääriä ihmisiä silmään – hyvällä omallatunnolla.

Appivanhempieni kolme lasta asuivat kaikki ulkomailla. Itse taisin olla niitä viimeisiä, jotka anoppi tunnisti, mutta myös viimeinen, joka sitä akkaa kesti – kun satuin bonjaamaan sen savolaisen huumorin (Leppävirta ja Stadi kohtasivat toisensa) jo aikaisemminkin. Me nimittäin jo aikanaan naurettiin yhdessä muiden hulluuksille, kun ne muut kuvailivat anoppiani ”vaikeaksi”. Kuka muuten on lopulta hullu? Minä ainakin.

Dementiaosaston hoitsut olivat ylimaallisia. Helliä, rakastavia ja vaikka mitä. Samoin muut hoitsut. Mutta kun ei ole aikaa eikä anneta apua eikä ole resursseja, niin ei vain voi, ehdi tai jaksa.

Ja kuten yritin sanoa, laiminlyönnit olivat tosia, mutta lähtivät ”konttorista” – ei aikaa eikä ihmisiä tekemään sitä mitä oli luvattu ja mistä maksettiin. Paikallisia (nuoria) omaisia tosin meiltäkin kävi, mutta … ne kiireet.

Kyllä mä hyväksyn vihannestarhat ja säästötkin, mutta jos jostakin luvataan pitää huolta, on lupaukset myös pidettävä. Se ei koske hoitajia vaan koko systeemiä ja on osittain myös syynä siihen, että turhan moni hoitohenkilökunnasta siellä sun täällä leipääntyy ja haluaa ulos – eikä pelkästään rahasta vaan omasta tunnostaan!

En minäkään aina tee hommiani rahasta. Joskus on vain kiva tuntea olevansa hyvä ja saada kiitos siitä. Ja sen voin vakuuttaa antaneeni sille laitokselle kaikesta huolimatta. Vaikka oltiin itse kaukana.