Hurraa!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Old Chap
Old Chap Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.07.2006
Kirjoituksia: 106
Vastauksia: 2386

Olen ylpeän onnellinen siitä, että osasitte valittaa. Turhan moni nielee tilanteet ja maksaa turhasta jääden kärsimään ikävää lopuksi elämäänsä – tuntuuko tutulta, eikös vain?

Tuo valituskirja (La Hoja de Reclamación) on muuten todella vahva väline Espanjassa, se kannattaa turistienkin muistaa. Mutta mikä sen sitten niin vahvaksi tekee, onhan Suomessakin kuluttaja-asiam… eikun Espanjassa todella sitten tapahtuu, jos asiasta tehdään oikeanmuotoinen valitus. Ja prosessiin saattaa monasti liittyä myös verotarkastus, joten. Siinäpä se.

Itse opin asian konkreettisesti vuosia sitten, jolloin huonekaluliike toimitti tilattujen ja maksettujen tuolien sijasta väärät, heidän omassa kuvastossaankin olleet lähes puolta halvemmat. Kävin liikkeessä, opettelin uusia sanoja, uskoin, toivoin ja likipitäen rakastin kunnes viimein räjähdin ja vaadin äänekkäästi saada sen kirjan käsiini (saatuani asiaan viimein asianmukaiset neuvot).

Jo loppui vääntely. Liikkeen pomo suorastaan juoksi paikalle, latoi kauppahinnan palautuksen käteisenä tiskille ja lupasi noudon väärille tavaroille samana päivänä – aivan kuten kuluttajaviranomainen (mikä sen instanssin nimi nyt onkaan, Fuengirolan kauppahallin kivijalassa) oli minua ohjeistaessaan ennustanut.

Mutta … lukekaa vielä kerran Karin toimintaohjeet. Todella selkeästi sanottu ja kun silleen toimii, niin pääsee vähemmällä ja melko varmasti suotuisaan tulokseen.

Kiitos Kari kokemuksesta!