Huonot on

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281
Masa kirjoitti:

Kuitenkin esim koirakulttuuri on ”hieman” erilaista. Metsästyskoiria näkyy olevan peltimaja-alueella Benalmadenassa kymmenittäin solassa Calamorron ja Cerro del Guerreron välissä kymmenittäin. Meteli on korvia huumaava, kun läheltä kulkee. Olosuhteita en ole viitsinyt mennä tarkistelemaan.

Olosuhteet esimerkiksi mainitsemassasi paikassa ovat huonot. Joissain muissa ne ovat järkyttävän huonot ja valitettavan harvassa edes kohtuulliset saatikka hyvät.

Pääsääntöisesti koirat elävät noissa pienissä peltikopeissa vedellä ja vaalealla leivällä (jos elävät). Kun metsälle lähdetään, on kätevästi huolehdittu, että koirat taatusti haluavat saalista.

Podenko on (valittettavan) sitkeä koirarotu ja jaksaa juosta kuumassa paahteessa nälkäisenäkin kilometritolkulla. Ne jotka jaksavat reissun lopuksi tulla takaisin autolle, saavat vettä ja pääsevät takaisin kotikoppeihinsa. Matkalla uupuneet jätetään metsään, josta ne sitten ehkä päätyvät sivistyksen pariin huomatakseen jäävänsä auton alle moottoritiellä. Muutama hassu pelastetaan koiratarhoille, yleensä jo jalka katkeneena tai muuta vastaavaa.

Galgojen kohtalo on vieläkin huonompi. Jos saalista ei tule, niin espanjalaiset hyvätapaiset metsästäjät laitavat koiralle kravatin kaulaan. Tämä tarkoittaa elävältä hirttämistä ja sitä ennen koiran jalat sidotaan kiinni, jotta se ei pysty rimpuilemaan joten pako on mahdoton ja kuolema on hitaampi. Jotku onnekkaat kuolevat muutaamaa tuntia nopeammin kun päälle valellaan bensaa ja tuikataan tulitikku perään.

Tavalla tai toisella tapettuja koiria löydetään noin 50 000 joka vuosi ympäri maata.

http://www.pelastetaangalgot.com
http://www.sosgalgos.com
http://www.galgos112.com

Huomautan, että eläinsuojelulaki ei ole vieläkään kunnossa Espanjassa. Hieman edistystä ja painetta on toki saatu aikaiseksi:

http://www.rtve.es/noticias/20090324/baronesa-thyssen-encabeza-entrega-firmas-para-defender-los-derechos-los-galgos-caza/252729.shtml