Huonosti kävi,

LINKKI

tuulae
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 03.07.2006
Kirjoituksia: 72
Vastauksia: 704

siis niin perusteellisesti, kuin vain olla voi. Espanjalaisista ei kukaan 12 vuoden aikana ole pettänyt, – kaikki on sujunut, mañana meininkiä en ole havainnut, – mutta suomalaisen kanssa tehdyt sopimukset ovat pelkkää ilmaa, – tosin täysin Espanjan lakien mukaisia (SL yhtiömuoto, vähemmistöosakas), joten saan syyttää vaan ja ainoastaan itseäni, koska en perehtynyt tarpeeksi, vaan luotin …

OPETUS! Perehdy sopimusasioissa paikalliseen lainsäädäntöön, turvaa itsesi ja intressisi oman lakimiehesi (espanjalaisen!) avulla ennenkuin sitoudut mihinkään.

Muuten olen ollut erittäin tyytyväinen ja onnellinen eli ei ole mitään rutinoita AR:n osalta. Asunto/asunnot ovat olleet lämpimiä, apua olen saanut, kunhan vain olen älynnyt kysyä ja ihastelen sitä vauhtia, jolla oma asuinalueeni (mi barrio!) kehittyy.

Kuuntelin tänään ’puolella korvalla’ kahvilla ollessani naapuripöydässä suomalaisrouvan vuodatusta siitä kuinka täällä käytetään sanoja ”bellissima”, ”guapissima”, hänen mukaansa aivan pinnallisesti 😀
Harmi hänen kannaltaan… hän ei ole vielä sisäistänyt sitä aitoutta, joilla näitä sanoja todella käytetään.
Suomessa ollessani olen huomannut itsekin mielelläni kehuvani vastaantulleen tuttavan asua/olemusta (riippumatta siitä onko kyseesä mies vai nainen) ja aina hämmästyn sitä kuinka nolona vilpittömästi antamani kehu vastaanotetaan. Espanjalainen ilahtuu ja kiittää, koska on jo pienestä pitäen siihen tottunut.