Huonoa journalismia?

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Tiedote Katia Westerdahlilta Huonoa journalismia?

LINKKI

Don Paco
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 09.05.2011
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 16
El kirjoitti:

Olisi erittain mielenkiintoista tietaa, ketka ovat oikeastaan taman Teatteritykit-yhdistyksen taustalla. Ja mitka ovat sen kytkokset PSOE:een.
Se on taman hassakan eras avainkysymyksista.
On ihmeellista, ettei ns. journalistin Pekkarisen lehdessa selviteta asiaa lainkaan, eika ole vaivauduttu selvittamaan koko asian taustoja. Etta tallaista ”journalismia” levitetaan suomalaisten tietoisuuteen.
Politiikka on Espanjassa toisissa sfaareissa kuin Suomessa. Ei siis ihme, etta kansasta noin 80 prosenttia on menettanyt uskonsa poliitikkoihin.
Kokenut journalisti olisi haistanut palaneen karyn, mutta sellaisia ei sielta taida juuri loytya. ”Biznismiehia” (venalaisittain) enemmankin.
Eiko haveta yhtaan, Pekkarinen?
Vanhatyton kirjoitus on tassa asiassa taysin nappiin osunut.

(Itse asiasta en sano mitään ainakaan pariin viikkoon, sitten lienee jo faktaa saatu julkisuuteen niin paljon, että jotain voidaan jo päätellä oikeassa ja väärässä olemisesta. Nyt on väitteitä ja niiden vastaväitteitä ja suurta halua ratkaista juttu niiden nojalla.)

Mutta hyvästä ja huonosta journalismista voi puhua jo nyt. Sanoit, että ”Pekkarisen lehdessa selviteta asiaa lainkaan, eika ole vaivauduttu selvittamaan koko asian taustoja”. Juuri ne taustathan tässä ovat kiistanalaisia ja niissä on sana sanaa vastaan, juoru juorua vastaan.

Luepa uudelleen se F:ssa ollut juttu ja huomaa, että
-Siinä on vain sellaista tietoa, jonka kumpikin osapuoli myöntää todeksi. Eli hyvin todennäköiseksi totta, faktaa. Ei mitään ”huhutaan KW:n olevan/sanoneen/tehneen” tai ”kerrotaan Javier Garcian hymyilleen inhottavasti…” Vain faktoja, kuka lähetti, väitti, ilmoitti, vastasi, sanoi, uhkasi…
-Parhaiden journalismin perinteiden mukaan molempien osapuolien näkemykset on esitetty, ja nimenomaan ilman kommentteja. Kaksi kappaletta on jopa KW:n omaa tekstiä, kopioitu tämän keskustelun avausviestistä!

Tällaista journalismiako Pekkarisen pitäisi hävetä? Jos tämä on huonoa journalismia, niin millaistahan se hyvä olisi?

DP