Huono homma

LINKKI

odysseus
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 29.01.2007
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 139
Karipentti kirjoitti:

Minulta ei kyllä ole residenciakorttia juuri kyselty lukuunottamatta tilanteita, jolloin maksan pankkikortilla ostoksiani. Kyllä kai Mercadonan kassatytölle kelpaa sitten suomalainen ajokortti siinä missä espanjalainenkin.

Kun vain en viitsi kantaa ajokorttiakaan mukana koko ajan. Nimittäin on hitonmoien työ siten kun/jos se varastetaan/katoaa.. Nimittäin jos näin käy, niin suomi ei myönnä uutta korttia ja espanjalaisessa kortissa on päättymispäivä paljon aiemmin kuin suomalaisessa!
En myöskään halua pitää mukana suomalaista henkilökorttiakaan saman syyn vuoksi, uuden hakeminen suomesta on kallista hommaa.
Jos vanha kunnon recidencia varastetaan/katoaa, on uuden saaminen pikkujuttu, kunhan vain on valokopio vanhasta (sitäkään ei välttämättä tarvita)!

Ja nimenomaan, kuten edellä mainittiin, on recidencian kanssa helpompaa kun espanjaliset tuntevat kortin. Ajokortti, suomi-henkkari yms. ovat outoja espanjalaisille. Tämän lisäksi kun NIE-numeroa tarvitsee koko ajan, niin nytkö sitten pitää olla NIE-lomake myös koko ajan mukana ja oikeaksi todistettuna kopiona passin lisäksi??

Huonoja uudistuksia. Recidencia oli hyvä käytäntö. Tämä johtaa ainakin minun kohdalla siihen, että haen recidenciakortin voimassaolon päätyttyä espanjan kansalaisuutta.