Huoltoasemien aukiolo yms.

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Kari
Kari Ei kirjautuneena
Liittynyt: 01.07.2006
Kirjoituksia: 175
Vastauksia: 1456

Heippa vaan mummu ja pappa. Pääsääntöisesti huoltoasemat ovat ainakin pääteiden varsilla läpi vuorokauden auki, muttei välttämättä pienillä paikkakunnilla. Yleensä polttoaineet ja muut palvelut maksetaan aseman sisällä kassalle, mutta automaattejakin löytyy. Löytyy myös henkilökohtaista palvelua, eli ”letkupoika” tankaa ajoneuvosi ja rahastaa paikan päällä.

Ilman luottokorttia erilaiset vuokraukset yms. menevät yleensä vaikeaksi muuallakin kuin Espanjassa. Kortin vaatimiseen esim. autovuokraamoissa liittyy myös se, että vuokraamo voi laskuttaa mahdolliset jälkikäteen ilmi tulevat ”törttöilyt” kuten autovuokraajan pysäköinti- tai ylinopeussakot.

Edellinen huomioon ottaen, pääsääntöisesti käteinen toimii Espanjassa oikein hyvin, eli ilman kortteja pärjää.

Varsinkin suurimmilla huoltoasemaketjuilla on hyvät nettisivut, joilta löytyy kartat ja listat huoltoasemista, tässä esimerkiksi Repsolin. Huoltoasemilta on saatavissa heidän karttojaan, joissa on asemien sijainnit merkittynä.

Rauhallisin mielin vaan matkaan.

PS. Syrjäisemmille seuduille reissatessa on voi mieltä polttoaineen riittävyydestä rauhoittaa sillä, että tankkaa aina hyvissä ajoin ja ottaa mukaan esim. 10 litran kanisterin polttoainetta varalle – sillä pääsee jo toista sataa kilometriä.