Hulluudesta höpinää

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma suomi on oikeusvaltio Hulluudesta höpinää

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748

Lainaus ”No, tokihan asiaa voi lähestyä sarkastisella huumorillakin, mutta kyllähän on aivan totuus, että Suomessa on mielenterveydenhoidon taso laskenut kuin lehmän häntä.

”Mielenterveyden häiriöt ovat yleisiä”, totta tuokin, mutta onko esimerkiksi tuolla aiemmin ketjussa esiin otettu pedofilia ja etenkin sen aktiivit ilmenemismuodot voimakas mielenterveyden häiriö vaiko seksuaalisen suuntautumisen muoto, joka on kriminalisoitu tapakulttuurimme vuoksi, vai onko kyseessä silkka demoninen pahuus?”

Onko Suomessa mielenterveyshoidon taso TODELLAKIN laskenut kuin lehmän häntä??? Pitäisi varmaankin aloittaa mäárittelemällä ensin tuo MIELENTERVEYS; millainen mieli on terve ja millainen ei. Se on helppoa niin kauan kuin on olemassa joku valmis kaava, jolla sairaus voidaan tunnistaa, mutta sen jälkeen onkin vaikeampaa. Ja yhteiskunnat laativat námá luokitukset omien tarpeidensa mukaan. Esimerkiksi ihminen, joka nauttii toisen surmaamisesta, on sodan aikana on sankari, rauhan aikana hän on joko rikollinen tai hullu. Entäs seksuaalinen kiinnostus vaikka toiseen sukupuoleen, tai kuolleiden ruumiiseen, eláimiin, kumisaappaisiin, varpaisiin tai vaikkapa rintoihin, pyllyyn, hiuksiin – kaikki tämá oli joskus poikkeavuutta, joka mäáriteltiin sairaudeksi ja rikollisuudeksi, nyt se on ”suuntautumista”. Ja sadomasokismi, joka on nyt ihan hyväksytty seksuaalisuuden ilmenemismuoto, ei kovin kauan sitten luokiteltiin mielenterveysongelmaksi ja oli lainvastaista. Ja näinhän on näiden ”suuntatumisten” suhteen monessa maassa edelleen. Mielisairauksien luokitteleminen ei ole universaalia kuten fyysisten sairauksien!!!

Pohjimmiltaan kysymyksessä on kunkin yhteiskunnan ARVOT, MORAALI JA POLITIIKKA. Ja rahakin, mäáritelmiá voidaan muuttaa rahatilanteen mukaan; sairaus voidaankin muuttaa rikolliseksi teoksi, jos hoitoon ei ole varaa tai sairaus voidaan kokonaan poistaa sairauksien luettelelosta. Ja jos poliittinen tilanne sitá vaatii, voidaan luetteloon lisátá jokin uusi oireyhtymá, joka vaatii tietynlaista hoitoa. Hmmmmm… Ja monesti mielisairauksien parantamiseen liittyi ja liittyy edelleen ”rangaistus”. Eristáminen, kylmát kylvyt, sähköshokit, sitominen…näillä keinoilla yhteiskunta hoidon kautta osoittaa, että hulluus ei kannata. Ja näitä hoitokeinojahan káytetään myös niihin, jotka ajattelevat váárin, ovat sillá tavalla ”sairaita”… ja toimivat sitten varottavana ja tervehdyttáváná esimerkkinä muille.

Tuo Hyvinvointilaitoksen váite, että Suomessa joka viides kársii mielenterveysongelmista, on aika kova. Se tarkoittaa, että joka viides meistá kaikista, mukaanlukien poliisit, láákárit ja tuomarit jne, on jotenkin ”vinksahtanut”. Suomalaista yhteiskuntaa siis ohjailee mielenvikaisten joukko. Voimmeko uskoa tämän – uskallammeko tai haluammeko uskoa??? Iltapäiválehtien uutisten perusteella tuo váite joka viidennestá hullusta kyllá vaikuttaa aika todenmukaiselta – kaikki se järjetön vákivalta, juopumustörttölyt, lasten ja vanhusten kohtelu … eivát ne kerro terveestá yhteiskunnasta!!!

Suomessa sairautta hoidetaan antamalla sairaalle láákettä. Pilleri iloon, pilleri suruun ja pilleri, jos ei ole iloinen tai surullinen. Normaalit leikkivát ja juoksevat ja huutavat lapsetkin ovat nykymäáritelmien mukaan ADHD-potilaita, nuoret, joita ottaa päähän, ovat psyykkisesti sairaita. Ja iloiset vanhukset ovat vakava uhka yhteiskuntarauhalle. Ja heitá kaikkia hoidetaan antamalla heille mielialaa tasoittavia láäkkeitä, turruttamalla heistá tunteet, ilot ja surut.

Minusta tuntuu, että suurin syy tähän suomalaisten mielenterveysongelmien runsauteen on perisuomalainen suvaitsemattomuus, liian tiukat mááritelmát, joihin yksilöt eivát mahdu. Näillä suomalaisilla máárityksillá táällä Espanjassa ei ole yhtäán tervettá lasta tai aikuista – táállá huudetaan, nauretaan ja tanssitaan. Ja se on suomalaisten mááritelmien mukaan ylivilkkautta ja kaipaa rauhoittavaa láákitystä !!

Suomalaista yhteiskuntaa leimaa kyyläämisen ja kyttáämisen pahansuopa kulttuuri, joka yhdistyy táydellisen itsekkääseen piittaamattomuuteen toisen ihmisen hyvinvoinnista. Vahinkoa aiheutetaan, jos siihen suinkin on mahdollisuus ja auttavaa káttä ei missäán tapauksessa ojenneta. Tätá tukee nykyinen lainsáádántö ja virkamiehet, vastuu auttamisesta ja hoivaamisesta on laeilla siirretty yhteiskunnalle ja kansalaisille on siirretty vastuu toisten kansalaisten vahtimisesta.

Ja se masennus, joka kaataa puoli Suomea johtuu ihan varmasti tástá suvaitsemattomuudesta ja ahdistavuudesta. Meidát vedetáán niin tiukalle, meille on asetettu niin kiinteát rajat, ettá tukehdumme. Ja alkoholi on sitten erilaisten mielialaa tasoittavien láäkkeiden ohella se ainoa keino irtaantua edes hetkeksi. Ja humalassa sitten uskallamme purkaa sen kaiken, mikä on sisálle kertynyt – kánniáhán kutsutaan myös ”nollaamiseksi”. 😕