Huevos y sin huevos

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma Suomessa sensuuri ;15-M Huevos y sin huevos

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
santiago kirjoitti:

No mutta hyvänen aika, eihän poliittisesta demokratialiikkeestä ja lätkästä saisi puhua edes samana päivänä, onhan lätkä sentään maailman tärkein asia ja suomalaiset siinä MAAILMAN PARHAITA.
Kyllä jo muinaiset roomalaiset tämän tiesivät, kun lanseerasivat leipää ja sirkushuveja ilmiön.
Koko lätkävertaus oli tietysti väärin valittu tässä yhteydessä. Olisi pitänyt viitata siihen , että espanjalaiset nakkaavat paskat koko nuorison liikehdinnälle , koska viimeinen futismestaruus on tuhat tai viisituhatta kertaa kiinnostavampi ja tärkeämpi juttu.
Ja ettei taas näinkin lupaava keskustelu tyrehtyisi ihan alkumetreille pitää heittää vähän lisää löylyä. Täytyy näin vanhan ja vanhoillisen ja ymmärtämättömän fachan suulla sanoa , että onpa siellä plazalla epämiellyttävän ja hämyn näköistä hampputukkaa ja hippiäistä. Jos multa kysyttäisiin , ostaisitko näiltä tyypeiltä käytetyn auton , täytyisi vastata , että en todellakaan.
Lieneekö ulkoinen habitus vastalause sille , että kyseinen hippiäinen ei ole saanut duunia vai eikö kyseisellä ulkoasulla kukaan anna töitä.
Jos tämä väki olisi Suomessa missä on yhä asevelvollisuus voimassa, olisi kyseeesä todellinen sivarien
keskittymä.

IHANAA SANTIAGO, IHANAA! Mutta tottapuhuen taitaa Espanjan päáttäját ihan vakavasti tuon hippien ja sivareiden liikkeen ottaa. Ehkä tämänkaltainen kansan liikehdintá jopa pelottaa, muistammehan, että kunnallisvaalien tuloshan oli lähtölaukaus myös Espanjan II:n tasavallan syntymiselle vuonna 1932.

Madridissa on nyt kielletty kokoontuminen Puerta del Solille. Mielenosoittajat kieltáytyvát poistumasta. tilanne on nyt niin jännittävä, että elPaisissa sitá seuraataan minuuttiaikataululla.

http://politica.elpais.com/politica/2011/05/16/actualidad/1305579962_497160.html

Acampada Madrid. Entre los cánticos de la Puerta del Sol se han escuchan consignas como: ”Esto no se acaba con las elecciones”, ”Que no, que no, que no nos representan”, ”Sin el pueblo no sois nada” o ”El pueblo unido jamás será vencido”

tuo viimeinen iskulause on muuten Guerra Civilin ajoilta.

Ja protesti on levinnyt koko Espanjaan, myös Malagaan:

15-M en Málaga. Uno de los líderes da cuentas públicas de en qué han gastado los 250 euros recaudados: 8.000 panfletos y algo de comida. Pide apoyo y que la gente aporte comida caliente, conservas y productos de higiene.

Todella mielenkiintoista, paljon jännempáä kuin jäákiekko, jossa muutama ukko luistelee pienen lápyskán perässä ennalta mäáráttyjen sáántöjen mukaisesti. Ei siinä ole mnaa…tässä on..