HSDPA ja WCDMA

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Taspani M
Taspani M Ei kirjautuneena
Liittynyt: 13.12.2007
Kirjoituksia: 12
Vastauksia: 129

Itsekin olen pohdiskellut mitä eroa oikeastaan HSDPA:lla ja WCDMA:lla on, ja eipä taida olla mitään, näin tiedotti Nokia innovaatioistaan jo v.2005:
Nokia Flexi WCDMA -tukiasema on myös investointi tulevaisuutta varten. Se tukee WCDMA ja High Speed Packet Access (HSPA) -teknologioita, ja uuden tukiaseman moduuleista koostuva rakenne on Open Base Station Architecture Initiative (OBSAI) -yhteenliittymän kanssa yhteensopiva ja sallii myöhemmin myös muiden teknologioiden, esimerkiksi WiMAXin, nopean käyttöönoton operaattoreiden verkoissa. Lisäksi Nokia Flexi WCDMA -tukiasema mahdollistaa kapasiteetin helpot nostot liikenteen kasvaessa. Nokia Flexi WCDMA -tukiasema on saatavilla vuoden 2006 jälkipuoliskolla.
Daivspanin teoriassa on sikäli itua, että http://www.bredbanskollen.se mittarilla minulla on kolmessa mittauksessa heikoin tuleva ollut 0,18 mb ja paras 1,03 mb/sek ja pois menevät noin 0,34 mbit/sek, kun näytöissä on joko HSDPA tai 7,2 Mb – mikä on tuon HSDPAn max.
Huijatukseni itseni tunnen olipa yhteyden nimi gprs tai HSDPA kun sen kautta kulkee seitsemäsosa luvatusta bittivirrasta.
Olen Vodafonen sivuilta yrittänyt löytää vahvistusta daivspanin väittämään (tuolla aiemmin) – mutta en ole vielä melkoisella yrittämälläkään löytänyt netistä niiden nettiprepaidin esittelyä, muita likkuvanettejä kyllä.