Hot, en päästä siuta

LINKKI

Willi
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 31.01.2007
Kirjoituksia: 28
Vastauksia: 792

Hot,

en päästä siuta vieläkään sanomaan viimeistä sanaa 😉

Kuten olet ehkä huomannut minä en niinkään ole Fuengirolassa asustava, vaan Granadassa ja Malagassa. Tulipa vaan mieleen, oletkos kertaakaan ollut esim Plaza Mayorilla yliopistoiden päätymisien aikaan? Ei ole meinaan mitenkään mielyttävää katsomista.

No mutta siis takaisin asiaa. Asun Granadan Churrianassa ja tässä ”pitäjässä” olen todellakin ainut suomalainen. Pari saksalaista olen nähnyt, mutta loput ovatkin sitten espanjalaisia. Koulun vieressä asustan ja kyllä on kadut niin sipsipusseja kuin karkkipapereita ja juomapulloja täynnä. Granadassa siivouspoppoo yrittää parhaansa mukaan putsata erään aukion seniä sotkuista pois, mutta vaikuttaa jokseenkin turhauttavalta, kun lähes seuraavana yönä on jo tulleet takaisin.

Granada on mielestäni epäsiisti kaupunki. Lehdykkeet, joita jaetaan kaupungilla heitetään lähes välittömästi kadulle vaikka roskis olisi 100 metrin päässä. Samoin lehdykkeet, joita jaetaan autojen ikkunoihin päätyvät kadulle autojen omistajien toimesta. Surutta nuo lapsetkin roskaavat eväspapereillansa koulun edessä, kun odottavat vanhempiaan. Jätetään suoraan maahan. Entäs lapset, jotka kulkevat linja-autolla koulun ja kodin väliä? Se mihin kuntoon lapset jättävät linja-auton… mutta nyt jo eksyttiin taas aiheesta.

Eilen ajoin Fuengirolaan ja oli todella surullista katsoa tienvartta, joka oli lähempää kuten myös kauempaa täynnä roskaa.

Mitä tuohon oksennukseen tuli, niin tuossa vimeeksi kuin näin jonkun oksentavan kaupungilla, oli se espanjalainen.

Mutta jos jokainen laittaisi roskat roskiin, huolehtisi, että roskisten kannet olisivat kiinni ja tarpeenvaatiessa myös kierättäisivät tavaroita, kyllä Espanjankin siistiytyisi. Samalla tavalla niin turistit kuin paikallisetkin niitä roskia heittävät helpommin kadun varteen kuin roskikseen.

Jokaisesta se kuitenkin lähtee. Yksikin ihminen voi aloittaa muutoksen.