Höpöhöpö

LINKKI

matkailevaperhe
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.12.2013
Kirjoituksia: 31
Vastauksia: 194
Loikkari kirjoitti:

matkailevaperhe kirjoitti:

Ketjussa esiintyvästä Ruotsista ja ”puhtaalta pöydältä” siellä aloittamisessa on eri asia, eikä se ”puhdas pöydä” pidä paikkaansa. Suomen ulosotto lähettää Ruotsiin velat perässä,

Olen asunut Ruotsissa n 35 vuotta tähän mennessä joten jokseenkin tuttua on tuo käytäntö täällä. Se on niin puhdas pöytä kuin olla saattaa, ensimmäisten vuosien aikana, kun ei ole merkintää tulosta eikä menosta, tosin perustiedot kuten nimi, osoite, henkilötunnus ja jopa merkintä maahan muuttamisesta on siinä lueteltuna. Mutta lainaa, asuntoa, vuokra-autoa jne ei tipahda juurikin noiden tulomerkintöjen puutteen takia.[/quote]

Kirjoituksesi oli sekava. Ei ole merkintää tulosta eikä menosta? Tarkoititko henkilön tulemisesta ja menemisestä vai henkilön tuloista ja menoista? Se on kuule Väinö varma, että kun käytössä on ns. vanhan kansan ilmaisun mukaan ”yhteispohjoismainen muuttokirja” niin Ruotsin skattemyndigheten toimittaa kipikapi jollakin tavalla (en tiedä tarkasti sitä mekanismia) tiedon Suomeen, että se ”yhteispohjoismainen hyypiö” on nyt maan kamaralla. Tämä tieto ilmestyy Suomeen ja kasvain ulosottovirasto pistää infon menemään Ruotsin päähän.

Totta on tuokin, että lainoja jne ei saa koska Ruotsin ”Suomen Asiakastietoa” vastaavassa järjestelmässä luottotiedoissa näkyy nimenomaan henkilön ansiot. Samoin siellä näkyy sekin kuka tietoja on kysellyt. Yksi tietojen kyselijä voi olla Kronofogdsmyndigheten ja silloin jokainen luotonantaja on luonnollisesti varuillaan.

Ja näin se on että kun hakee Ruotsin tunnukset ja henkkarit niin tiedot on putsit jonkin aikaa. Kuinka kauan aikaa, ennenkuin se yllä mainittu saasta seilaa lahden yli, se jää nähtäväksi – kuukausista puhutaan.