homo sapiens

LINKKI

arnold malaga
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.07.2010
Kirjoituksia: 79
Vastauksia: 2846
pentti52 kirjoitti:

…En ryhdy vaihtamaan mielipiteitä kanssasi [tässä tarkoitetaan ’vanhatytön’ kanssa, latojan huom.] suomalaisesta perheväkivallasta. Kuten sanoin, sitä todellakin tässä yhteiskunnassa valitettavasti ilmenee, mutten ole kriminologi, joka osaisi tätä ilmiötä selittää. Sen vuoksi meidän maallikoiden keskustelut tästä ilmiöstä jäävät pakostakin lähinnä kauhistelun ja taivastelun asteelle.

Valitettavasti sitä eivät osaa selittää kriminologitkaan, ja siis etenkään juuri he, koskapa ovat etupäässä lukeneet lakitieteitä ja vaikkapa ’ballistiikkaa’ ynnä muita sellaisia rikosten selvittämiseksi tarvittavia tieteenaloja huomattavasti enemmän kuin käyttäytymistieteitä.

Myös käyttäytymistieteitä vuosikausia lukeneet psykologit ovat paljolti ”sormi suussa” näiden perheväkivaltatapausten jälkipuinnin kanssa, vaikka tokihan jälkiviisastelua näyttää joka kerta tulvivan kaikilta suunnilta, myös ”rivikansalaisten” taholta.

Vaikka kirjoitatkin meidän maallikoiden keskustelujen tästä aiheesta jäävän ”pakostakin” (tätä pakko-näkemystäsi suuresti ihmettelen) ”kauhistelun ja taivastelun asteelle”, niin siltikään en suosittelisi täysin aliarvioimaan maallikoiden näkemyksiä, koskapa ne puolestaan saattavat monasti perustua omiin kokemuksiin tai ainakin läheltä nähtyihin tilanteisiin.

Ja vaikka mainituilla maallikoilla ei olisikaan omakohtaisia havaintoja, eivät hekään ole täysin päättelykyvyttömiä yksilöitä, vaikka olisivatkin vähemmän koulutettuja, tai jopa aivan kouluttamattomia.

Tuolla toisaalla esiintuot yliopistokoulutustasi. Voin kuitenkin kertoa avoimesti, että tällaisella ’orkin’ kaltaisella, etupäässä espanjainformatiiviseksi ja viihteelliseksi suunnatulla keskusteluforumilla ei kirjanoppineisuudelle anneta sitä samaa meriittiä kuin vaikkapa sfnet’in tiederyhmissä ja vastaanvanlaisilla palstoilla.

En tässä kuitenkaan ignooraa tietämystäsi niiden asioiden suhteen jotka todella tunnet. Ja noin muutenkin, olet varmasti aivan tervetullut kirjoittaja orkin sivustolle, joten suosittelen näppiksen paukuttamista jatkossakin.
🙂