Homeet hävisivät sodan….

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki ¿Moho o bacteria? Homeet hävisivät sodan….

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Espanjalaiset eivät vieläkään tunnu noteeraavan hometta minään. Rakennusvirheistä johtuen monen talon verhontaustat, seinät ja monet muut paikat homehtuvat ja asiaan ei juurikaan puututa. Suomalaiset tiedostavat vaarat paremmin. Ei olisi pahitteeksi tehdä aina hometesti ennen kämpän ostoa. Pikatesteillä voi arvioida jopa kuukausien homeitiökertymää.

Myös meikäläisen homeitiöiden lähteet löytyivät…

Valkoinen lajike oli seinän pienestä kosteusvauriosta eli seinällä oli samanlaista, mikä hävisi oitis, kun ruiskutin anti-moho ruisketta (sisältää klooria). Lajike lienee Acremonium ja ei hirveän paha. Korjasin ongelman aiheuttajan ulkoseinästä oitis.

Mustakeskustaisen homeen (Aspergillus flavus) lähteeksi osoittautui varastoidut vanhat golfbägit hieman etäämmällä mittauspisteestä. Niitä ei ole käytetty pitkään aikaan ja ne ovat vain sitä varten jäljellä, jos joku Suomesta tuleva kaveri ei satu ottamaan golfkamoja mukaan….. Olivat melkoisen homeessa grippejä myöten. Nyt niidenkin home on eliminoitu.

Vähän jäi vielä mietityttämään tuo bakteerien lähde, mutta lajike lienee Staphylococcus aureus, mikä on hyvin yleinen ja ei myöskään hirveän paha? … Mutta kaiketi Alles in Ordnung – I think! Täytyy tehdä uusi testi jonkun ajan kuluttua ihan vaan varmuuden välttämiseksi…..

Nyt puhallan ongelmatiloihin otsonia, jolloin loputkin homeitiöt ja bakteerit tulevat tiensä päähän…