Home sweet home

Uusimmat Keskustelu Yleistä Kokemuspankki ¿Moho o bacteria? Home sweet home

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Hot
Hot Ei kirjautuneena
Liittynyt: 10.07.2006
Kirjoituksia: 122
Vastauksia: 535

Lista on luettu läpi ja on tosiasia, että homeet ovat hyvin monen vakavan sairauden käynnistäjä ja ylläpitäjä. Itse en taida olla homeille kovinkaan allerginen, mutta muut…. Likaiseen juomaveteen joka vuosi kuolevien määristä on arvioita, mutta homeeseen kuolleiden määrästä en tiedä; voi olla iso luku?

Itse asiassa tämä tutkiminen lähti liikkeelle siitä, kun Orkissa kovin tuttu homeallerginen henkilö (foorumin intimiteettisäännöt estävät nimimerkin paljastamisen) kävi luukussani kääntymässä ja sai lähes välittömästi kellarikerroksessa nuhaoireita. Hän oli satavarma homeesta. Onhan sitä hometta tullut/ollut aina joskus erilaisten kosteusongelmien myötä, mutta uskoin kaiken jo olevan takanapäin….. Kyllä vaimokin on välillä huomautellut homeen mahdollisuudesta, mutta nyt on todisteita.

Kun vielä löytäisi sen lähteen… etsintä jatkuu nenä seinissä ja lattianrajoissa…….

Ohessa on kuva testipurkista kolmen päivän jälkeen. Ne pienet keltaiset pallukat ovat bakteereita ja loput ovat homeita – se iso keltainen on yläkerran testin bakteeripesäke. Meillä näyttäisi olevan kahta homelajiketta: musta keskus ja valkoista ympärillä ja pelkkiä valkoisia untuvapalloja. Tunnistaminen tulee helpommaksi muutaman päivän kuluttua, kun ne valtaavat koko näyteastian. Myös monet bakteerit ovat kosteusvauriopohjaisia.

Jos epäilet hometta, suositan testiä….. tai tuota mainitsemaani Orkin nimimerkkiä vierailulle kämpillesi – toimii paremmin kuin homekoira….

Tai tiedä vaikka näemme ensi syksynä uuden Big Brotherin, jossa asukkaat laitetaan erialaisilla homeilla kyllästettyyn suljettuun tilaan ja voittaja on se, joka selviää hengissä…. 🙂

Mitä tulee vielä noihin sataan oireeseen…. jos vietät aikaa myös Suomessa homeettomassa talossa, voit verrata oirekertymää ja jos hometalossasi tuntuu jotain extraoiretta: bingo!