hohhoijaa

LINKKI

vanhatyttö
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.08.2009
Kirjoituksia: 49
Vastauksia: 1748
bhajee kirjoitti:

kojo kirjoitti:

Monessako kulmakuppilassa olet saanut paljon yli yhden euron viinipullon kahdelle jaettavaksi menu del dian kanssa? Ja olut on hanaolutta.
Toisaalta suomalaisiin lounaisiin kuuluu vesikannu (hyvää suomalaista hanavettä) sekä salaattipöytä, josta saa rouhaista raasteita vaikka kolmesti.

No pullon sisäänostohinnasta en tiedä, mutta eräässä naapurikulmakuppilassa lyödään (halpa) viinipullo pöytään vaikka olisi yksinkin. Siitä saa kyllä juoda niin paljon kuin haluaa. Ja aika monessa paikassa se olut on pullotettua (tietysti tyypillisesti San Miguel). Ja hanavettä saa ilmaiseksi – joskaan sitä ei kukaan tuossa tilanteessa pyydä, kun pullovesikin kuuluu hintaan (ja haluttaessa se kaasukin…).[/quote]

Taasko päästään intokseen?

suomessa lounastarjous tarkoittaa noutopöytää, josta saa hakea mielin mäárin sitä, mikä on tarjolla. Ja juotavaksi hanavettä kannusta tai hanasta. Joissakin paikoissa vesikannussa on jäitä ja sitruunasiivu, toisissa pelkkää vettä. Kahvi yleensá kuuluu hintaan, mutta ei aina. Ja poikkeuksetta se on sitä haaleaa ruskeaa vettä lasikannussa, kahviksi sitä voi kutsua vain, jos ei koskaan ole juonut oikeaa kahvia.

Jos lounaspöytään osuu sopivaan aikaan, silloin kun lounas on juuri alkamassa, on pöytä runsas ja antimet kuuumia ja salaatit raikkaita. Valitettavasti monessa paikassa kattaus kestáä jopa 4 tuntia ja jos ruokailija saapuu lounasajan toisella puoliskolla niin valitettavan usein joutuu kaivelemaan padan pohjia ja salaatinjämiä, pöytää ei tankata, sillä jostain kummallisesta syystä kaikkien astioiden on oltava tyhjiä ennen kuin uusi tarjoiluvati tuodaan. Ja valitettavan monessa paikassa noutopöytää ei edes puhdisteta lounaan aikana, asiakaspöytiákäán ei siistitá, vaan asiakas joutuu itse putsailemaan paikkansa -ennen ja jálkeen ruokailunsa.

Ja sitten Espanjassa: tarjoilija tulee kysymáán, mitá asiakas haluaa tilata primer plato-segundo plato-postre-bebida. Ja ruokailu tietenkin tapahtuu PUHTAASSA pöydássä, jossa on AINA valkoinen liina ja aterimet valmiina. Ja tarjoilija TUO asiakkaan tilaamat ruuat ja VIE pois likaiset astiat. Myös leipä ja mausteet tuodaan pöytäán.
Juomat joko kuuluvat lounaan hintaan tai eivát ja se nákyy tietenkin hinnassa. Halvimpiin menuihin ei useinkaan kuulu juomaa. Juomaksi saa vapaasti valita PULLOVEDEN kaasulla tai ilman, PULLO-OLUEN tai viinin, joskus caseran kanssa. Jálkiruoka ja leipä kuuluvat láhes poikkeuksetta ja jälkiruuaksi voi sitten valita monenmoista herkkua tai kahvin. siis oikean kahvin, ei korvikkeen.

Eivät siis ole vertailukelpoisia suomalainen lounas ja espanjalainen menu vaikka hinta olisikin ihan prikulleen sama. Espanjassa saa paljon enemmän sillá samalla rahalla, vaikka periaatteessa tuote onkin sama.