LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Pakko vastata vaikka lupasin pysyä poissa linjoilta.

Ålands kirjoitti:

Aika vaikea tietää ulkopuolelta onko kysymyksessä ns. roskaravintola, tai kiinalaiskuppila jos oven yläpuolella lukee ”restaurant” ja oven pielessä mainostetaan tapaksia, paellaa jne… ja maksoi huomattavasti enemmän kuin vitosen.

Kun sinne kuppilaan menee sisälle, niin sieltä voi myös lähteä pois jos se näyttää vaikkapa kiinalaiselta.. Ei sisäänmeno pakota sinne jäämään jos ei miellytä!

Espanjassa pätee tyypillisesti sääntö, että kalapaikassa ei kannata syödä lihaa eikä lihapaikassa kalaa. Siispä kiinalaisessa ei todellakaan kannata syödä pihviä.

Ålands kirjoitti:

Olin luullut tosiaan että, kuten eräs aikaisempi kirjoittaja, että näitä ”kulinaristisia helmiä” on pilvin pimein Barcelonassa. Täytyy varmaa, kuten aikaisemmin mainitsin, ensi kerralla ottaa selvää ravintoloiden aukioloajoista, ruokalistasta ja sijainnista etukäteen ja vasta sitten varata yöpyminen lähistöllä olevasta hotellista/huoneistohotellista.

Netistä löytyy taatusti pilvin pimin osoitteita ja arvosteluita eri ravintoloista.

Vaikkapa:

http://www.barcelona.com/barcelona_city_guide/where_to_eat_barcelona/top_10_best_restaurants_in_barcelona

http://www.barcelona.com/barcelona_city_guide/where_to_eat_barcelona

Tapaspaikan tunnistaa taas pitkistä ruokatiskeistä, joista näkee samalla mitä on tarjolla! Niitä on joka kulmalla, mutta harvemmin klo 17 aikaan tiskeistä saa mitään hyvää…

Ålands kirjoitti:

Sillä tavalla ehkä sitten säästyy aikaa ja vaivaa sekä saa terveellistä ja ravitsevaa ruokaa sellaiseen aikaan kun itse haluaa eikä vasta nukkumaan menoajan jälkeen (herätys aamulla kl. 6).

Espanjalaisia kun ei kiinnosta onko jollain herätys klo 6 aamulla. Hyvät ravintolat aukaisevat tyypillisesti ovensa välillä 13-16 ja uudelleen 19 maissa illalla ja varsinainen ruokailu alkaa klo 21 jatkuen 24+ saakka. Jos menet syömään klo 17, niin on melko taattua, että ovet ovat auki vain kiinalaisissa ja on melko taattua, että kokki on nukkumassa, joten saat jotain jätettä ruoan sijaan.