Hmmm … tämä on niinkuin

LINKKI

Ocaso
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Hmmm … tämä on niinkuin kaikki, aivan jokainen maailman lentoyhtiö on joutunut joskus ”silmätikuksi” niinkuin on joutunut jokainen lentokenttäkin syystä tai toisesta. Näillä nykyisillä ”halpisyhtiöillä” ei ole sama palvelu kuin ”ei halpisyhtiöillä” mutta heilläkin on velvoite saattaa matkustajansa turvallisesti perille määränpäähänsä, ja monelle saattaakin tulla yllätyksenä että eurooppalaisilla halpalentoyhtiöillä on monella parempi turvallisuusrekisteri kuin niin sanotuilla ”ei halpisyhtiöillä”.

Jokainen maailman lentoyhtiö odotuttaa asiakkaitaan, myös yhtiöt kuten Singapore Airlines tai esimerkiksi Gulf Air eikä heidän palvelunsa lentokentällä ole yhtään sen parempaa myöhästymisen sattuessa kuin millä tahansa halpalentoyhtiöllä, varsinkin jos lennät turistiluokassa. Samat ruokatiketit hekin jakavat ja antavat odotuttaa enemmän tai vähemmän mukavilla kenttäistuimilla.

Jos taas haluaa maksaa maailman kalleimmasta pähkinäpussista, ruokatarjottimesta ja ilmaisesta kahvista niin sanotulla ”legacy carrier:illä” niin sehän on jokaisen itse päätettävissä, mutta omasta mielestäni paljon matkustavana, se on silkkaa rahan tuhlausta.

Jos toisaalta haluat lentää tyylillä, niin silloin suosittelen first-classia tai business-classia jossa ovat omat tilat hierontahuoneineen käytössä lentokentällä, lentokoneessa lentoemäntä tuo skumppaa pyynnöstä ja pähkinät ovat ilmaisia. Henkilökohtaisessa televisiossa on muutamakymmenen kanavaa, ja oma tietokone vapaasti käytössä, eikä muu ihmiskunta häiritse.

Jos taas haluat matkustaa halvalla ostaen liput aikaisin, lentää kentille jossa ei ole paljon muuta liikennettä suurimpien keskuksien ulkopuolella (kaikki eivät halua käyttää Lontoossa esimerkiksi Heathrowia ja aivan syystä) näin välttyen suuremmilta häslingeiltä ja myöhästymisisltä, ja siirtyä saavuttuasi iltapintille esim. Southamptoniin, niin moni valitsee halpalentoyhtiön joka onkin yht`äkkiä ei vaan halvin, niin myös kätevin ja tilanteesta riippuen, parhaimman palvelun antaja.

Itse en vaan jaksaisi maksaa ylihintaa pähkipussista. Varsinkaan parin – kolmen tunnin lennolla. Enkä myöskään halua että lentoemäntä toimisi omana orjanani ja tarjoilijanani lennon ajan. Eiköhän ajat ole jo ohi kun lentokoneeseen mentiin syömään juomaan ja juhlimaan.

Lentäminen on niin jokapäiväistä kauraa tänäpäivänä ettei sitä edes kehtaa mainita.