Hiukan vielä haista

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Ocaso
Ocaso Ei kirjautuneena
Liittynyt: 12.06.2008
Kirjoituksia: 276
Vastauksia: 375

Bochorno;

Hait tulevat rannan tuntumaan hyvin, hyvin, harvoin. Hait ovat eläimiä jotka karttavat ihmistä kuin ruttoa. Hait tulevat rannalle yleensä vain jos hai on sairas, vanha tai kumpaakin ja menettänyt suunnistusvaistonsa. Hai voi mennä myös sekaisin ilmeisesti laivojen kaikuluotaimista joka vaikuttaisi hain otsan takana sijaitsevaan rauhaseen jota hai käyttää.

Hai hyökkää ihmisen kimppuun yleisimmin puolustustarkoituksessa tai jos hai erehtyy luulemaan ihmista toiseksi eläimeksi jotka ovat hain ruokalistalla kuten hylkeet (esimerkiksi: foca monje, munkkihylje) joita myös löytyy välimerestä. Sukeltajalla on usein tumma märkäpuku sekä räpylät jaloissa jonka epäillään vaikuttavan hain aisteihin sen verran että ihminen näyttää hain silmissä hylkeeltä. Tämän takia hai hyökkää silloin tällöin sukeltajien kimppuun, koska hai luulee sukeltajaa todennäköisesti hylkeeksi.

Hai hyökkää atlantilla myös rannalle asti hylkeiden perässä niin että hai on pitkällä yli oman puolenvälinsä rannalla, siellä missä hylkeet ovat. Hait hyökkäävät myös lintujen perään rannalle. Ei siis ole täysin mahdotonta, mutta täysin epätodennäköistä kyllä, että hai hyökkäisi rannalla parveilevien ihmisten kimppuun valiten rannalta parhaimman saaliin auringonottajien joukosta. Tämä hyökkäys tapahtuisi todennäköisesti rantavedessä, ei kuitenkaan hiekalla asti.

Hailla on mahtavat aistit, hai on todellinen tuntematon tuttu josta on vielä paljon opittavaa. Hai on kuin eläinmaailman sveitsiläinen kello, aistien sekä kymmenien tuhansien vuosien evoluution tulos, elävä fossiili, jos saan sanoa, ja siksi haita kutsutaankin.

Kaikki kunnia haille. Haita ei kuitenkaan tarvitse pelätä rannalla, se on varmaa.