historian kertausta

LINKKI

santiago
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.11.2007
Kirjoituksia: 307
Vastauksia: 4162

Suomesta muutettiin Jenkkeihin ,Australiaaan , Ruotsiin, Kanadaan , eri aikoina , mutta samasta syystä.Suomi oli Euroopan alikehittyneimpiä kehitysmaita, n.80-90% väestöstä eli maaseudulla , tehden maataloustöitä. Väestölle ei ollut työtä. Maat joihin muutettiin olivat sen ajan mittapuun mukaan rikkaita kehittyneitä maita , joissa oli varmasti työtä ja toimeentuloa.
Nykyään Suomi on ehkä viidentoista maailman rikkaimman maan joukossa , jossa Espanja ei todellakaan ole.
Syyt minkä takia muutetaan lienevät aivan toiset ,kuin aikoinaan , vaikka 1800 luvulla, kun Suomessa oikeasti kuoltiin nälkään.
Vakavissani väitän että suurin joukko Espanjassa asuvista suomalaisista on eläkeläisiä.Jonkun verran on suomalaisten firmojen lähettämiä työntekijöitä, joilla voi olla lapset mukana.
Ja nykyään suhteellisen uutena ilmiönä ,opiskelun tai työharjoittelun verukkeella on joukko nuoria jotka tulevat ja menevät.Luultavasti veronmaksajana osallistun näiden ”opiskelujen” kustantamiseen.
Sitten on joukko nuoria jotka tulevat töihin, kuka myymään puhelimitse lehtiä , kuka enemmän tai vähemmän pimeästi tekemään kaikennäköisiä hanttihommia.
Näissä puuhissa palkka on sitä luokkaa ettei sillä oikeasti voisi elättää normaalia perhettä ja maksaa vaikka asuntolainaa.
Nämä ovatkin tietysti ns.välivuosihommia , kun nuoret katselevat ympärilleen ja jos tulee ikävä kotiin ja rahat on loppu , niin isi kyllä hoitaa asian.
Siihen en osaa sanoa mitään, montako oikeasti omalla työllään menestynyttä suomalaista täällä on.
Yrityksiä tulee ja menee , samoin yrittäjiä.On tietysti niitäkin jotka ovat mnestyneet hyvin ja toimineet täällä vuosikymmeniä.