Historian havinaa…

Uusimmat Keskustelu Yleistä Yleiset pulinat Joulupukki on jo ovella Historian havinaa…

LINKKI

Don Bavarontti
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 14.07.2006
Kirjoituksia: 113
Vastauksia: 2154

.…30.11.1997

Pikkujoulutunnelmissa Kuopiossa ja Mikkelissä

Tänään on 1.adventtisunnuntai. ….

Tämän vuoden adventti tulee juhlittua monin menoin. Eilen pikkujouluaattona olin Kuopiossa heti aamusta joulutorin avajaisissa. Oli upean talvinen sää. Suuria, valkoisia lumihiutaleita leijui maahan hiljalleen, kun oikea Joulupukki ja oikea Pakkasukko saapuivat lavalle avaamaan kanssani Kuopion joulua. Maisema oli kuin vanhasta postikortista ja tunnelma harras.

Joulupukki ja Pakkasukko tuntuivat olevan vanhoja kavereita ja hyviä kollegoja. He kertoivat avajaisyleisölle viihtyvänsä Kuopiossa erinomaisesti ja viettävänsä täällä yhdessä juhla-aikaa joulun ja uuden vuoden seutuvilla pitkiäkin rupeamia. Tämä oli erityisen iloinen viesti avajaisjuhlien pienimmille, jotka silmät suurina tuijottivat kahta komeaa ja maailman odotetuinta miestä.

Kaupunginjohtaja Kauko Heuru vaimonsa kanssa tarjosi avajaisten kunniaksi Puijon tornissa lounaan. Paikalla oli myös Kuopion Matkailupalvelun ideoita pulppuava toimitusjohtaja Heikki Kähärä. Kuopiosta on tarkoitus kehittää Winter City sekä Joulupukin ja Pakkasukon kaupunki. Venäläiset turistit ovat jo nyt löytäneet seudun ja markkinointia on tarkoitus tehostaa.

Idea on erittäin hyvä, kehuin. Kuopio ja Puijo ovat loistavia kohteita myös talvella ja lähistöllä on Nilsiän kasvava Tahkon alue. Turistit hakevat elämyksiä ja puhdasta luontoa. Kuopion korkeudella on yleensä oikea talvi. Yhdessä ihailimme Puijon tornista lumipeitteeseen kääriytynyttä Kuopion kaupunkia ja Kallavettä saarineen ja selkineen. Kohta Kallan jäällä luistellaan ja hiihdellään. Ne ovat kaikenikäisten kuopiolaisten talviharrastuksia.

Joulupukin virkaveljiä… Papá Noel