Hintataso Espanjassa

Uusimmat Keskustelu Yleistä Uutiskulma espanjan palkat Hintataso Espanjassa

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Onaja
Onaja Ei kirjautuneena
Liittynyt: 08.04.2008
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 76

Samoilla linjoilla olen JPMadridin kanssa. Itse asun Barcelonassa, joka on Madridin rinnalla yksi Espanjan kalleimmista kaupungeista. Täälläkin on jotkut hinnat tulleet laman myötä alas, mutta toiset taas vastaavasti kallistuneet. Ruoan hinnassa ja ravintoloissa eron Suomeen huomaa, sillä nämä kaksi asiaa ovat selkeästi halvempia täällä. Tuttuni maksavat yksityisestä koulusta 500-800 eur per kuukausi per lapsi eikä julkinenkaan koulu ole täysin ilmainen, sillä kirjat ja tarvikkeet (taideaineissa kaikki paperia ja saksia myöten) maksavat ihan kiitettävästi. Myös monissa kouluissa otetaan/on otettu käyttöön kannettavat tietokoneet, joista vanhemmat maksavat suurimman osan. Lasten ruokailu koulussa maksaa usein saman verran kuin aikuisen ateria ravintolassa eli 9 eur/päivä. Itse maksan yksityisestä terveydenhuollostani 55 eur/kk, mutta summa on noin alhainen, koska saan alennusta miehen isän valtion virkamiehen statuksen vuoksi. Julkista hammashoitoa ei ole olemassa, jos hampaiden poistoa ei lasketa. Eli mikä tahansa hammasongelma sinulla on, lääkkeeksi tarjotaan hampaan poistoa.

Työttömyyskorvaus on juurikin sen 900 eur/kk ja sitä ei tosiaan määrättömästi saa. Monet yritykset myös ovat siinä tilassa, että eivät maksa työntekijöilleen palkkaa, mutta eivät myöskään irtisano työntekijöitään, joten työntekijä ei saa mistään rahaa.

Lain mukaan sairauspäivärahaa maksetaan vasta viidenneltä sairaspäivältä ja silloin se on 60 % palkasta. Summa nousee 75 %, jos sairaus kestää kauemmin kuin 20 päivää. Mutta käytännössä siis kaikki pienet flunssat ja muut ovat työntekijöille lain mukaan palkattomia. Monet yritykset kuitenkin ovat parantaneet työntekijöiden turvaa tämän asian suhteen ja maksavat sen osan mitä valtio ei maksa, mutta työnantaja ei ole pakotettu tähän.

Tietääkseni asumistukia ei ole olemassa kuten ei niin monia muitakaan tukia. Korjatkaa, jos erehdyn.