Hintapolitiikka

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä Frank
Frank Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255

On vaikeampaa keksiä hyvä kysymys, kuin hyvä vastaus.

Enkuilla on nyt Se hetki myydä asuntojaan. Kuten jo mainittiin, punta alas ja ulkomaiset kulut ylös. Tässä tilanteessa myynti on erittäin harkittava vaihtoehto. Kun raha kotiutuu (UK) sen roikottaminen rahamarkkinoilla saa todennäköisesti hyvää kyytiä pörssikursseista ja jossain vaiheessa tulevasta punnan noususta. Englantilaista ostajaa näkee varmasti harvoin, ellei ole asunnonvaihtaja.

Etsiskelin toista vuotta niitä asuntoja, joiden ”hinta on pudonnut 50% ja enemmänkin”. Mielenkiintoista olivat myös ”pankin hallussa olevat pakkomyynnit”. Voi voi. Daydreaming. En yhtään ihmettele, että vuorella olevasta tyhjästä asuinalueesta saa edullisesti. En maksaisi edes… lähinnä kyse olisi siitä, kuka haluaa ottaa jos annetaan. Toinen ääripää ovat ne jo alunperin ylihinnoitellut kaupunkiasunnot, jotka ovat suomalaisittain nähtynä purkukunnossa. Baarikeskusteluissa näistä on hauska puhua ja suunnitella isoja tienistejä ”kun sen hinta kohta nousee pilviin”. Käytännössä kaikki muuttuu kun kauppaa ruvetaan oikeatsi tekemään ja omaa lompakkoa oikeasti avaamaan. Sama koskee muuten esim. auton ostamista.

Valinta itse asunnosta ja sen sijainnista on paljon kiinni ostajasta. Usein espanjalaisessa kohteessa tähän vaikuttaa kokemattomuus ja/tai tietämättömyys. Joku kirjoitti, että siellä kannattaisi asua hetki ja se on täysin totta. Vain siten voi hankkia käytönnän kokemusta ja välttää ainakin nopeimmat pettymykset. Enkä voi olla mainitsematta tuota itse esille tuomaani asunnon hintakehitystä, joka niin Suomessa kuin Espanjassakin on satunnaisia poikkeuksia lukuunottamatta parempaa kaupunkialueilla. Henkilökohtaisena veikkauksenani on esimerkiksi se, että Fuengirolassa hinnat tulevaisuudessa kipuavat (%) enemmän kuin Marbellassa.

Vuokratessa (kuten usein ostaessakin) kalusteet tulevat mukana. Omasta mielestäni sillä on suurikin merkitys kuinka asunto on sisustettu, mahtuuko kaksi 180cm ihmistä samaan sänkyyn ja onko TV suurempi kuin uuninluukku. Harva vuokraa kotiaan jos sellaisen Espanjassa(kin) omistaa. Ensin minäkin ajattelin, että tätähän on pakko vuokrata kun siitä tekee tosi hyvät rahat. Vuokralaisille pitää olla ihan erilaiset kamat kuin itselle, ainakin rahallisesti ajatellen, ellei nyt sitten itsekin elä leirielämää. Monet hyvin sisustetut asunnot joita näin myytiin ilman kalusteita ja toisaalta monissa oli juuri sellainen mummonmökin sisustus/kalustus eli kaikki roskiin.

Santiagon runollinen pulpahdus ”Stadi vastaan Bönde” saattui johtua kellonajasta?! 🙂 Itse olen stadilainen molemmissa maissa, mutta yritän ymmärtää sujuvasti myös niitä jotka asuvat böndellä. Jos olisi olemassa yksi oikea paikka tai auto jonka kaikki haluavat niin valintahan olisi toisaalta helppoa ja toisaalta aina oikea. Kuka haluaa mitäkin. Toiset tykkää lumiesta ja kesä(?!)mökkikin on Lapissa, ja minä taas olen sille lumelle rajusti allerginen. Onneksi.

Hyvä kysymys baarikeskusteluun siis on se, mikä on kenellekin oikea asunto ja sen sijainti.