Hinnoittelu

LINKKI

Frank
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 20.11.2009
Kirjoituksia: 9
Vastauksia: 255
Lumenluoja kirjoitti:

Sijainti taitaa tarkoittaa rauhallista asuinaluetta, jossa talot sen verran arvokkaita, että ihan kaikki eivät naapuriin muuta.

Tai laatuasuntoa hyvällä alueella kaupungissa.

Elämme kasvavassa palvelukulttuurissa ja se ruokkii hintojenkin kasvua. Toiset haluavat palvelut, toiset taas rauhaa. Molempia saa harvoin. Tilastollisesti voimme helposti nähdä kaupunkiasuntojen hintojen nousevan nopeimmin lähes missä tahansa. Ja niissä edelleen hyvät ja halutut alueet, tietenkin.

Poikkeuksiakin on. Itse valitsin Suomessa kaupungin lähialueen, jossa uskoin nousun olevan hyvä. Se on mielestäni tärkein kriteeri asuntoa valittaessa – jos se on mahdollista. Näin sain tuon pörssin +7% keskiarvon sijasta noin +12%. Sitä ei osingoilla kateta. Yritin löytää vastaavaa Costalta, mutta en löytänyt vaan päädyin (useista eri syistä) kaupunkiin. Jotain menee varmasti (toisin kuin Suomessa) tietämättömyyden ja osaamattomuuden piikkiin. 10v päästä voimme vertailla oliko valintani tällä kertaa oikea. Kuten myös sitä, olisiko rahat kannattanut mieluummin pitää pörssissä ja vuokrailla sen mukaan mitä itse käyttöönsä tarvitsee.