hinnoista

LINKKI

etzav
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 06.03.2013
Kirjoituksia: 1
Vastauksia: 4

Mahdollisesti tulossa asustelemaan Suomesta jonnekin päin Espanjaa muutamasta kuukaudesta lähtien mahdollisesti vuosiksi. Paljon kysymyksiä joihin varmaan löytyisi vastaus muistakin viestiketjuista, mutta kokeillaan lisätä tänne vaivihkaa jonkun toisen viestiketjun sekaan nämä suurin piirtein samoja aiheita käsittelevät kysymykset.

Voiko päästä mahd. vähemmällä säädöllä jättämällä kotiosotteet suomeen esim sukulaiselle, ja tekemällä vain jonkun lyhytaikasemman vuokrasopimuksen ? Jos haluaisikin asustella samassa paikassa pidempään niin toisessa threadissa suomenkielenp. kirjoitti että alquiler de temporada -tyyppistä sopimusta ei voi uusia, joten pitäisi tehä contrato de alquiler ? spainexpatissa mainitaan Oficina de Empadronamiento , Alta de Residencia ja Certificado de Empadronamiento. Onkohan nää pakollisia juttuja ja isoja säätöjä jotka liittyy tuommoseen mahd. lyhytaikaseen vuokraamiseenkin ? Vuokrausprosessi kokonaisuudessaan minkälainen..

Hinnoista:

Kattelin toisessa threadissa linkattuja suomalaisten asunnonvälittäjien tarjoamia kämppiä ja sitten googlasin espanjaksi jotakin niin löyty eroa hinnoista. Suomalaiset sivut tarjosi loma-asuntoja vuokralle viikoista kuukausiin vähän isommin hinnoin, vesi- ja sähkölaskut kerrottiin. Tässä satunnainen esimerkki espanjalaiselta sivulta: http://www.enalquiler.com/alquiler_piso_fuengirola/2-dormitorios-con-plaza-de-aparcamiento-incluida_2177662.html Miten näen paljonko tuossa on vesi- ja sähkölaskut ja muut mahd. kiinteät kulut ? Tarkoittaako tuo Gastos de comunidad incluidos että se sisältää kaikki kiinteät kulut ? Mikä esim. tuon todellinen kk-hinta tulee suurinpiirtein olemaan ? Mitä muita kiinteitä kuluja voi olla näissä edullisemmissa 2:n makuuhuoneen vuokrakämpissä (netin hommaaminen erikseen..) ? Onko mahdollista löytää suomalaiselta tai englannin kieliseltä 2mh vuokrakämppää kaikkine kiinteine kk-kuluineen 400e-500e:llä, jos ei niin paljonkohan niissä ? Asunnonvuokraukseen liittyvien erilaisten hinnoittelumallien takia arviota auttaakseen lisätään tieto että 2 henkilöä asumassa ja ei varmaankaan ylenpalttista sähkön tai veden käyttöä. Ylläolevasta esimerkistä päätellen espanjalaisen välittäjän kautta löytää helpostikin tuon hinnan alle, onko oikein päätelty ? Onkohan nuo halvemmat yleisesti ottaen aina huonompimaineisemmalla alueella ?

Onko siellä rannikolla tai saarella mahollista semmonen että pitää maksaa useiden kuukausien kokoisia depositteja ja sitten niitä ei saakkaan myöhemmin takaisin ? Kuulin tämmösen tarinan aiemmin..

Asioita mitä täällä on painotettu vuokrakämpän valintaan liittyen:

– Mieluiten luotettava, tunnettu asunnonvälittäjä. Onko esim tuo enalquiler.com luotettava ja tunnettu ? Mistä tunnistaa luotettavan ja tunnetun ? 🙂
– Käy kattomassa paikan päällä ensin kämppää jotta näkee asunnon kunnon, minkälainen asuinalue, mahdollisesti kysyy täältä alueen maineesta, mitä muuta paikan päällä ? Onko tuo esimerkin Las Cañadas alueen Calle Estrecha minkälaista aluetta turvallisuuden tms kannalta? Sijainti ainakin vähän kehnomman oloinen mapsista katottuna
– Ylemmistä kerroksista parempi ja ei mielellään etelän aurinkoa päin jos kesäsin asuu jne.
– Naapureista lähteviä häiriöääniä on vaikea arvioida etukäteen 😮

Kävin läpi http://espanja.org/node/71480#comment-84594 näitä linkkejä. Niissä pääasiassa myydään eikä vuokrata. Olisiko jotain hyviä suomen- tai englanninkielisiä luotettavia ja tunnettuja välittäjiä vielä lisäksi joilta löytyisi vuokrakämppiä ja nettisivut ?