Hinnat korkealla ja palkat alhaalla

Uusimmat Keskustelu Asuminen ja eläminen Hintatasot Onko palkat surkeita Espanjassa? Hinnat korkealla ja palkat alhaalla

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä fupu
fupu Ei kirjautuneena
Liittynyt: 02.01.2007
Kirjoituksia: 3
Vastauksia: 40

Ainakaan Madridissa ei elämäntaso ole häävi niillä, jotka ovat juuri kotipesästä lentoon lähteneet. Esimerkkinä espanjalainen ystäväni ja kämppäkaverini: Hän on omasta mielestään onnellisessa asemassa, sillä hänen ei ole tarvinnut vakituisen työnsä lisäksi ottaa toista työtä. Hän tienaa software-ohjelmoijana vajaan tonnin kuussa. Etelä-Espanjassa tuo ehkä riittäisikin, mutta kun asuinpaikkana on Madrid, raha riittää hädin tuskin vuokraan ja ruokaan.

Kyseinen herra jakaa 550euron vuokransa puoliksi tyttöystävänsä kanssa. Kyllä he sitten koko rahalla nauttivatkin asunnosta, sillä eivät he missään käy rahanpuutteen takia. Me ”köyhät” suomalaiset opiskelijat sen sijaan shoppailemme ja syömme ja juomme ulkosalla tuon tuosta. (Tosin ei opiskelu- vaan työtuloilla.)

Madridin hintataso on lähes Suomen tasolla, eroa ei kokonaisuudessa juuri huomaa, vaikkakin monet yksittäiset ruuat ja tavarat ovat edullisempia. Ja vuokrataso on Helsingin tasolla. Eli yhteenvetona: Surkea on palkkataso suomalaisen näkökulmasta ottaen vielä huomioon sen, että ylityöstä ei yleensä makseta ja työpäivät ovat pidempiä kuin Suomessa.

Vielä siitä ystävästä: Huomautin hänelle hänen kiinnostuttua Suomesta kertomamme perusteella, että hänen lähtöpalkkansa kyseisessä työssä ja sillä taustakoulutuksella olisi noin 2000e. Siis lähtöpalkka. Saatamme saada ainakin yhden espanjalaisen siirtotyöläisen Suomenmaalle lähiaikoina 😉