Hinnan muodostuminen

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä rmkven48
rmkven48 Ei kirjautuneena
Liittynyt: 05.07.2009
Kirjoituksia: 6
Vastauksia: 54

On kaiketi selvää, etten pysty selvittämään yksittäisen asunnon hinnan muodostumista, kun ei siihen kukaan muukaan pysty.

On myös kaiketi selvää, kun asunnot ovat joutuneet konkurssien ja varojen puutteen vuoksi pankkien syliin – niiden sitä haluamatta – ettei normaali kysyntä ja tarjonta toimi. Asuntojen hinta on pankkien asettama, ei markkinoiden.

Vai, olisikohan sittenkin niin, kun väitetään Espanjassa olevan kaikkiaan miljoonissa vapaiden asuntojen määrä, että pankit haluavat pitää tällaista pikku reserviä aina myydessään asuntojaan markkinoilla toimivilla hinnoilla. Ettei vaan lopu kesken.

On tietysti turhaa yrittää selvittää markkinoiden tämän hetkistä hinnan muodostumista jos ei ymmärretä Espanjalaisten pankkien kokoluokkaa. Ne eivät ole mitään Nalle Wahlroosin johtamia pikkunäppäriä finanssipesiä, vaan satojen miljardien maailmanlaajuisilla markkinoilla toimivia jättejä, joita Zapateronkin on kiltisti kuunneltava. Harjoitettu ja sovittu hintapolitiikka sanelee hinnan muodostumista, eikä terve kilpailu asuntomarkkinoilla.