HIH ja HUH! Mut jos nyt

LINKKI

Eccele
Ei kirjautuneena
Liittynyt: 25.02.2007
Kirjoituksia: 2
Vastauksia: 11

HIH ja HUH! Mut jos nyt jätetään meidät ”raasut” kasvis-syöjät ja vegaanit nyt rauhaan hetkeksi ja puhutaan alkuperäisestä aiheesta,eli ELÄINTEN KÄRSIMYKSISTÄ!

Onko eläimellä kärsimyksiä ja tunteita?

Entäs eläinten TEHOTUOTANTO tänä päivänä?

Eläinperäisen ravinnon tuotannon epäkohdat ovat tiedossa:

– Eläin teurastetaan väkivaltaisesti elinkaarensa alkupuolella.

-Eläimiä pidetään keskitysleirimäisissä olosuhteissa.

-Tuotantoyksiköt yhä vain suurenevat, jolloin eläinten koneellinen ja tunteeton käsittely lisääntyy.

-Teuraseläinten julma kohtelu vain pahenee koko ajan pitenevillä kuljetusmatkoilla.

Maatalous on Suomessakin menossa huonoon suuntaan. Nimenomaan kaksi piirrettä tässä kehityksessä on huomionarvoista. Toinen on eläintilojen koon kasvu ja toinen tukien painottuminen entistä enemmän eläintiloille.
Eläintilojen suurentumistendenssi on yleiseurooppalainen ilmiö. Suomi, joka ennen oli pientilojen luvattu maa, on eurooppalaiseen malliin muuttumassa suurtilavaltaiseksi maaksi. Suomessa on jo kymmenittäin yli tuhannen lihasian sikaloita ja yli sadan lehmän maitotiloja. Huippuina ovat yksi yli tuhannen naudan navetta ja yksi 100 000 munivan kanan kolossi. Tilojen määrä vähenee jyrkästi samalla kun jäljellä olevien koko kasvaa.
Entisaikojen suurtilallisia on moitittu siitä, että he riistivät alustalaisiaan. Nykyään pitäisi kantaa huolta siitä, että teolliset eläinkolossit riistävät eläimiä. On todettu että esimerkiksi lehmät kaipaavat sosiaalisia suhteita ihmisiin. Teollisissa suurnavetoissa nuo suhteet on lähes tyystin riistetty. Automatisoiduissa tuotantolaitoksissa eläimet ovat vain osa kylmää tuotantoketjua. Toinen arveluttava piirre on se, että hyötyeläinten tuotanto on kiihdytetty luonnottomuuksiin asti. Siitä koituu ikäviä seurauksia, kuten hullun lehmän tauti osoitti.