Hienoa!

LINKKI
Profiilikuva käyttäjästä devspain
devspain Ei kirjautuneena
Liittynyt: 30.01.2007
Kirjoituksia: 22
Vastauksia: 1281

Tosi hienoa. Laitetaanpa suuhun samat sanat vaikkapa englannista, ettei mene suomi-espanja -väittelyksi. siellä sanotaan tuo suurinpiirtein näin:

”Kotimainen ruoka tulee ruokapöytiimme suoraan paikallisilta tuottajalta. Kun valitset lautasellesi lähellä tuotettua, tiedät mitä syöt. Lähellä tuotetut elintarvikkeet on myös helppo jäljittää, sen takaa ensiluokkainen ruokaketjumme.

Lyhyt ruokaketju on tuottajan ja kuluttajan etu. Aito, mahdollisimman vähän käsitelty ja pakattu ruoka nousee arvossaan.”

5. Kotimainen ruoka on maukasta

Englannissa keskipitkä, lämmin, mutta sopivan sateinen ja valoisa kesä kasvattaa ruokaan oman arominsa. Tomaatti maistuu tomaatilta ja mansikka mansikalta. Englannissa kasvaa Euroopan erikoiskasveja rukiista ja mesimarjasta aina viinirypäleeseen ja omenaan.

6. Kotimainen ruoka on turvallista

Englanti on tehnyt vuosikymmeniä määrätietoista työtä sen hyväksi, että kotimainen ruokaketju sitoutuu laatuun. Lannoitteita ja kasvinsuojeluaineita käytetään Englannissa monia muita maita vähemmän. Maa, ilma ja vesi ovat turmeltumattomampia kuin Keski-Eroopan mantereella. Englantilainen elintarvikevalvonta ja -tarkastus takaavat turvalliset tuotteet.”

….tarvitseeko tuota jatkaa että huomataan mikä on minkin maan saarna omalla kansalle?

Eiköhän se ole kuitenkin niin, että ainoa ”totuus” on se minkä englantilaiset ensiksi toivat markkinoille, sanonnan: ”Support your local dealer (so they can survive)”!

Osta siis, ei kotimaista, vaan _paikallista_!